Επιστρέφει η Pony; Η ελληνική εταιρία που κατασκεύαζε το θρυλικό αυτοκίνητο το οποίο βασίζεται στο Citroen 2CV. O αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σ.Ξυνίδης, στις αρχές του Νοέμβρη είχε συναντήσεις με τους εκπροσώπους της βιομηχανίας από την Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια ανασύστασής της. Η κίνηση είναι μέρος των δράσεων που έχει αναλάβει το υπουργείο για την επανασύσταση της ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας και ειδικότερα αυτής της βόρειας Ελλάδας.

Η είδηση έγινε γνωστή από ένα έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτη Ξυνίδης.Σχετική ερώτηση είχε υποβάλει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης ζητώντας να ενημερωθεί από το υπουργείο αν θα ήταν δυνατό να δημιουργηθεί μια ομάδα δράσης (χωρίς πρόσθετο κόστος για το κράτος) από υπαλλήλους που εργάζονται στα συναρμόδια υπουργεία με στόχο την ουσιαστική στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας πάσης φύσεως οχημάτων.

Στην απάντηση του ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης αναφέρει ότι η πρόταση του κ. Αϊβαλιώτη θα μπορούσε να εξεταστεί αν και διατυπώνει την εκτίμηση ότι “το καθοριστικό για την παραγωγική λειτουργία εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας, δεν είναι η απουσία υπηρεσιών“. Ταυτόχρονα, όμως, ο κ. Ξυνίδης ενημερώνει τον βουλευτή ότι έχει συναντηθεί με τους νομίμους εκπροσώπους της εταιρείας που κατασκεύαζε το ελληνικού σχεδιασμού αυτοκίνητο PONY, προκειμένου να ενημερωθεί και να συμβάλει στην επανενεργοποίηση της εταιρείας σε παραγωγική βάση. Thanks for the tip, Μπάμπη.

[Πηγή: Voria]