Ενώ οι τεχνικοί του Maranello ψάχνουν να βρουν λύση στο πρόβλημα της υπερβολικής ευκαμψίας που παρουσίασε η εμπρός πτέρυγα του Felipe Massa στην Ινδία και το Abu Dhabi, έρχεται η Red Bull, λέγοντας πως γνωρίζουν τη λύση στο πρόβλημά τους. Μάλιστα, ο Christian Horner, Αγωνιστικός Διευθυντής της RBR, επισημαίνει πως αντιμετώπισαν και οι ίδιοι το πρόβλημα αυτό.

Ο Mark Webber είχε το ίδιο πρόβλημα στη Suzuka.

Το Auto Motor und Sport αναφέρει ότι, σύμφωνα με πηγή μέσα από την αυστριακή ομάδα, το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο όταν ο οδηγός ενεργοποιήσει την πίσω πτέρυγα. Όταν γίνει αυτό, η αεροδυναμική ισορροπία του μονοθεσίου διαταράσσεται, και το εμπρός μέρος δέχεται περισσότερη αεροδυναμική πίεση, κάτι που κάνει τα endplates να ακουμπούν στο έδαφος, όπως έχουμε δει σε διάφορα βίντεο που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο. Επίσης, αυτό που αυξάνει το φαινόμενο είναι η χαμηλή πίεση στα ελαστικά.

Πριν από το Grand Prix στο Abu Dhabi, ο Pat Fry, Τεχνικός Διευθυντής της Ferrari, είχε δηλώσει ότι τα προβλήματα έχουν λυθεί, όμως αυτό δε φάνηκε να συμβαίνει, αφού το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και στο Yas Marina Circuit. Αυτό ανάγκασε τους μηχανικούς της Scuderia να τοποθετήσουν στην 150° Italia του Massa την παλιά έκδοση της εμπρός πτέρυγας.

[Πηγή: Auto Motor und Sport]