Alonso: Το 2012 θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα

Σχετικά άρθρα

Οι προσπάθειες της Ferrari να παρουσιάσει ένα άκρως ανταγωνιστικό μονοθέσιο το 2012 είναι εμφανείς. Η Scuderia έχει εγκαταλείψει σχεδόν από το Σεπτέμβριο την εξέλιξη της 150° Italia και έχει επικεντρωθεί στο μονοθέσιο της νέας σεζόν, ελπίζοντας να μπορέσει να βρεθεί και πάλι στη κορυφή της Formula 1. Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του 2011, η Ferrari είχε το τρίτο καλύτερο μονοθέσιο, κάτι που δε βοήθησε τον Fernando Alonso να διεκδικήσει το τρίτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Ferni, ωστόσο, πιστεύει ότι τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά το 2012. Είναι σίγουρος πως οι τεχνικοί του Maranello θα τους δώσουν ένα πολύ δυνατό μονοθέσιο, το οποίο θα μπορεί ν’ ανταγωνιστεί τις Red Bull και McLaren.

Φέτος, ήμασταν ανταγωνιστικοί στη μηχανική πλευρά του μονοθεσίου, ενώ δεν υπήρχαν μεγάλες διαφορές μεταξύ των κινητήρων και των ελαστικών. Έτσι, το βασικό σημείο είναι η αεροδυναμική και να κάνουμε τα ελαστικά να λειτουργήσουν σωστά από την πρώτο γύρο, δηλαδή μια πιο επιθετική και λιγότερο συντηρητική προσέγγιση. Είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσω να διεκδικήσω το πρωτάθλημα το 2012, διότι είμαι στη Ferrari.

Στα τελευταία Grand Prix, η Ferrari δύσκολα μπορεί να διεκδικήσει νίκη. Ο “El Nano” θεωρεί ότι το ίδιο θα συμβεί και στο Interlagos.

Θα είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουμε την Κυριακή, αλλά θα το προσπαθήσουμε, διότι είμαστε επαγγελματίες και ανταγωνιστικοί άνθρωποι. Όταν κατεβάσω το visor την Κυριακή, εγώ και η ομάδα θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε, αν αυτό είναι δυνατό.


[Πηγή: Ferrari | Photo Copyright: FOTO ERCOLE COLOMBO]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr