Το Επικουρικό Κεφαλαίου Αυτοκινήτου προέβη σε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βάλει λουκέτο πολύ σύντομα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όσοι οδηγοί έχουν εκκρεμότητες και περιμένουν αποζημιώσεις εξαιτίας τροχαίου ατυχήματος με ανασφάλιστο όχημα τελικά μάλλον δε θα καταφέρουν ποτέ να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Η ανακοίνωση του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτου είναι η ακόλουθη:

[box type=”info”]

Το Επικουρικό Κεφάλαιο δεν μπορεί να επιζήσει χωρίς νομοθετικές πρωτοβουλίες που να μειώνουν τις υποχρεώσεις του, τροποποιώντας το θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο στο οποίο λειτουργεί. Με υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα €700 εκ. και με συνεχή υπέρβαση του μηνιαίου προϋπολογισμού του (αύξηση απογράφων, μείωση εισφορών, συμψηφισμός εισφορών, αυξημένο κόστος λειτουργίας κλπ.), δεν μπορεί να διατηρηθεί σε λειτουργία παρά μόνο μέσα από ικανοποίηση, με σειρά προτεραιότητας, των απαιτήσεων και του κόστους.

Κατανοούμε την αντίδραση της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στην απόφαση της Διαχειριστικής Επιτροπής για την παύση λειτουργίας του γραφείου του Επικουρικού στη Θεσσαλονίκη, το οποίο είχε αποφασισθεί να λειτουργήσει μόνο για μία περίοδο. Θα περιμέναμε βέβαια να είχε αντιδράσει όταν, αδικαιολόγητα και χωρίς διαδικασίες αξιολόγησης με βάση τις ανάγκες του Επικουρικού, αυξήθηκε το πλήθος των εργαζομένων από 59 το 2009 σε 91 το 2010 αύξηση 54%.

Απευθύνουμε έκκληση προς το Υπουργείο Οικονομικών να φέρει άμεσα για διαβούλευση σχέδιο εξυγίανσης του Επικουρικού και παρακαλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συμβάλλουν σε εξεύρεση βιώσιμης λύσης για το Επικουρικό Κεφάλαιο.

Διαφορετικά, πολύ σύντομα θα οδηγηθεί σε πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών του και στην παύση λειτουργίας του στο σύνολό του.

[/box]

[Πηγή: Επικουρικό Κεφάλαιο | Τhanks for the tip Μπάμπη]