Η ελληνική αντιπροσωπεία της Ford, ανακοίνωσε πρόγραμμα ανάκληση 105 Fiesta με πετρελαιοκινητήρα, λόγω ενδεχόμενου προβλήματος στην τάπα ασφάλισης του συστήματος εξαγωγής. Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά 105 πετρελαιοκίνητα Fiesta τα οποία έχουν παραχθεί στα εργοστάσια της Κολωνίας και της Βαλένθια με ημερομηνία παραγωγής:

  • Από 21-7-2011 έως 2-11-2011 στο εργοστάσιο της Κολωνίας
  • Από 22-8-2011 έως 28-10-2011 στο εργοστάσιο της Βαλένθια

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε μια μπρούτζινη η οποία δεν μπορεί να διατηρήσει τη σωστή ροπή σύσφιξης. Σε σπάνιες περιπτώσεις ενδέχεται η τάπα να λασκάρει και να φύγει τελείως, αφήνοντας μια τρύπα στο σύστημα εξαγωγής. Τα καυσαέρια που διαφεύγουν από αυτή την τρύπα μπορεί να είναι τόσο ζεστά που να λιώσουν το πλαστικό τμήμα στο κάλυμμα του ανεμιστήρα ψύξης του κινητήρα

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Ford για να τοποθετηθούν στα αυτοκίνητα τους χαλύβδινες τάπες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 801 11 701 601.

[Πηγή: Ford Hellas]