Τι και αν η συμφωνία έχει υπογραφεί από το 2009; Η πλήρης συγχώνευση της Porsche με την Volkswagen φαίνεται ότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί αφού υπάρχουν μερικά προβλήματα οικονομικής φύσεως.

Το VW Group είναι αντιμέτωπο με φορολογικά και νομικά προβλήματα σε ότι αφορά την συγχώνευση με την Porsche. Κύριο ρόλο παίζει η εταιρία Porsche Holding SE, η μητρική εταιρία της Porsche η οποία αντιμετωπίζει βαρύ χρέος και για να ξαναγίνει υγιής χρειάζεται άμεσα αρκετά μετρητά.

Η Volkswagen AG μέχρι σήμερα κατέχει το 49.9% της Porsche με την Porsche SE να κατέχει το υπόλοιπο 50.1%. Ο CEO της Volkswagen AG και την Porsche SE, Martin Winterkorn δήλωσε:

Η Volkswagen παραμένει απόλυτα δεσμευμένη στην πλήρη συμφωνία για τη συγχώνευση με την Porsche. Ωστόσο, τα φορολογικά και νομικά εμπόδια πρέπει να ξεπερασθούν μιας και δεν είναι τόσο επουσιώδη όσο τα παρουσιάζουν. Η καταβολή των προγραμματισμένων 5 δις ευρώ, για το πρώτο εξάμηνο του 2011 στην Porsche SE, προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

H Volkswagen θέλει να πάρει τον έλεγχο της Porsche έτσι ώστε να πιάσει τον στόχο του 2018, να πουλά 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα το χρόνο ώστε να γίνει η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου. Η Porsche είναι μια άκρως επιτυχημένη μάρκα, με μεγάλα περιθώρια κέρδους και οι δύο εταιρίες μαζί έχουνε ήδη προγραμματίσει πολλά έργα ως μέρος των επενδύσεων της τάξεως των 700 εκατ. ευρώ το χρόνο.


[Πηγή: Reuters | Photo Copyright: DAVID HECKER/AFP/Getty Images]