Χθες, το Autosport αποκάλυψε πως μία από τις κορυφαίες ομάδες εργάζεται κι αυτή πάνω σ’ ένα σύστημα ρύθμισης ύψους του μονοθεσίου παρόμοιο με αυτό της Lotus. Σήμερα, ονομάζει αυτή την ομάδα, και δεν είναι άλλη από τη Ferrari, καθώς, σύμφωνα με τις υψηλόβαθμες πηγές μέσα από τη Scuderia που επικαλείται, η ιταλική ομάδα έχει ήδη υποβάλει τα σχέδιά της στη FIA, ώστε να πάρει την απαραίτητη έγκριση για τη νομιμότητα του συστήματος.

Ο Stefano Domenicali, Αγωνιστικός Διευθυντής της Ferrari, είπε για το σύστημα αυτό:

Έχει να κάνει περισσότερο με την σταθερότητα του μονοθεσίου στο φρενάρισμα. Είναι ένα σύστημα που γνωρίζω ότι υπάρχουν μερικά έγραφα μεταξύ της FIA και των ομάδων. Περιμένουμε για την τελική επιβεβαίωση, για το αν τέτοιου είδους συστήματα είναι νόμιμα ή όχι. Αλλά, σίγουρα, ερευνούμε τέτοιου είδους συστήματα, για να δούμε αν συμβάλουν στην απόδοση. Όμως, πρέπει να περιμένουμε και να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της FIA πάνω στο θέμα.

Υπάρχουν, όμως, κι άλλα νέα για τη Ferrari, και συγκεκριμένα για την 663, κωδική και όχι επίσημη ονομασία του νέου της μονοθεσίου. Η 663, λοιπόν, δεν πέρασε τα τεστ πρόσκρουσης, κάτι που πρέπει να κάνει, διότι, σύμφωνα με νέο κανονισμό της FIA, για να συμμετέχει ένα μονοθέσιο ακόμα και στις δοκιμές, θα πρέπει να έχεις περάσει τα τεστ. Λογικά, δε θα υπάρξει πρόβλημα με το θέμα αυτό, διότι οι τεχνικοί του Maranello θα λύσουν το θέμα.

[Πηγές: Autosport, GMM]

 • FERRARI-PURE PASSION

  Γιωργο απ’οτι φενεται χθες περασε μ’επιτυχια το 2ο τεστ!!!!

  • Κάτσε να ψάξω λίγο καλύτερα…

   Update: Διαβάζω ότι θα δοκιμάσει ξανά μέσα στη βδομάδα, και ότι έχει κάνει πιο στιβαρό το μονοθέσιο. Όπως και να ‘χει, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας! ;)))

  • FERRARI-PURE PASSION

   Ναι απλως προσθεσαν μερικες στρωσεις ανθρακωνηματα και περασαν!!!!Δοκιμαζαν καποιες καινουριες μεθοδους για την πλεξη και γενικα τον τροπο κατασκευης!!!!Γι’αυτο και το περιμεναν να μην περασει το 1ο τεστ γιατι ηταν στο οριο!!!!!!

  • Εγώ διαβάζω ότι θα ξαναδοκιμάσουν, όχι ότι πέρασαν το τεστ! Τέλος πάντων, δεν τίθεται ζήτημα, δεν είναι πρόβλημα οι δοκιμές πρόσκρουσης!

  • FERRARI-PURE PASSION

   Ναι ρε φιλε κουβεντα να κανουμε!!!!!!!!

  • :)))