Και η Ferrari το σύστημα της Lotus, ενώ η 663 δεν περνά τα τεστ πρόσκρουσης

Σχετικά άρθρα

Χθες, το Autosport αποκάλυψε πως μία από τις κορυφαίες ομάδες εργάζεται κι αυτή πάνω σ’ ένα σύστημα ρύθμισης ύψους του μονοθεσίου παρόμοιο με αυτό της Lotus. Σήμερα, ονομάζει αυτή την ομάδα, και δεν είναι άλλη από τη Ferrari, καθώς, σύμφωνα με τις υψηλόβαθμες πηγές μέσα από τη Scuderia που επικαλείται, η ιταλική ομάδα έχει ήδη υποβάλει τα σχέδιά της στη FIA, ώστε να πάρει την απαραίτητη έγκριση για τη νομιμότητα του συστήματος.

Ο Stefano Domenicali, Αγωνιστικός Διευθυντής της Ferrari, είπε για το σύστημα αυτό:

Έχει να κάνει περισσότερο με την σταθερότητα του μονοθεσίου στο φρενάρισμα. Είναι ένα σύστημα που γνωρίζω ότι υπάρχουν μερικά έγραφα μεταξύ της FIA και των ομάδων. Περιμένουμε για την τελική επιβεβαίωση, για το αν τέτοιου είδους συστήματα είναι νόμιμα ή όχι. Αλλά, σίγουρα, ερευνούμε τέτοιου είδους συστήματα, για να δούμε αν συμβάλουν στην απόδοση. Όμως, πρέπει να περιμένουμε και να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της FIA πάνω στο θέμα.

Υπάρχουν, όμως, κι άλλα νέα για τη Ferrari, και συγκεκριμένα για την 663, κωδική και όχι επίσημη ονομασία του νέου της μονοθεσίου. Η 663, λοιπόν, δεν πέρασε τα τεστ πρόσκρουσης, κάτι που πρέπει να κάνει, διότι, σύμφωνα με νέο κανονισμό της FIA, για να συμμετέχει ένα μονοθέσιο ακόμα και στις δοκιμές, θα πρέπει να έχεις περάσει τα τεστ. Λογικά, δε θα υπάρξει πρόβλημα με το θέμα αυτό, διότι οι τεχνικοί του Maranello θα λύσουν το θέμα.

[Πηγές: Autosport, GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...