Οι οθόνες αφής έχουνε μπει για τα καλά στη ζωή μας, και οι ερευνητές της Πολυτεχνικής σχολή στο Μόντρεαλ του Καναδά, έχουνε αρχίσει ήδη να κάνουν έρευνα πάνω σε ένα ύφασμα αφής μέσω του οποίου θα μπορεί να κάποιος ελέγχει κάποια συσκευή. Οι εφαρμογές ενός τέτοιου υλικού είναι ατελείωτες και στα αυτοκίνητα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για παράδειγμα, ώστε να ελέγχει κάποιος τον κλιματισμό ή το ηχοσύστημα ακουμπώντας μόνο το κάθισμα του.

Οι ερευνητές ήδη έχουνε αναπτύξει ένα πολυμερές ύφασμα με ειδική πλέξη έτσι ώστε να διατηρεί ηλεκτρικό φορτίο. Όταν κάποιος το ακουμπά, το ηλεκτρικό φορτίο αυξομειώνεται και μέσω ενός λογισμικού που έχουνε αναπτύξει οι ερευνητές, μπορούν να καθορίσουν την λειτουργία του.

Κάτι αντίστοιχο είχε παρουσιάσει και η BMW στην έκθεση της Γενεύης του 2011 με το Vision ConnectedDrive Concept. Το πρωτότυπο διέθετε οπτικές ίνες κατά μήκος του, μέσω των οποίων μπορούσες να ελέγχεις τις λειτουργίες του κλιματισμού και του συστήματος ψυχαγωγίας ConnectedDrive. Η BMW έχει ήδη δηλώνει ότι εργάζεται πάνω στην τεχνολογία αυτή, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

[Πηγή: Newscientist]