Οι πρώτες φωτογραφίες της Caterham CT01

Σχετικά άρθρα

Ξέρουμε ότι η επίσημη αποκάλυψη της Caterham CT01 είναι αύριο, ωστόσο ήδη από σήμερα, κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο δύο φωτογραφίες του νέου μονοθεσίου. Σ’ αυτές, μπορούμε να δούμε ότι το ρύγχος είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς του 2012, οι οποίοι δεν επιτρέπουν το ύψος του να ξεπερνά τα 550 χιλιοστά, και το μεσαίο τμήμα (από το cockpit μέχρι και τη μύτη) να μην ξεπερνά τα 625 χιλιοστά.

Επίσης, φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα sidepods είναι εμπνευσμένα από την RB7 της Red Bull, από την οποία παίρνει το κιβώτιο, και τον κινητήρα και το KERS από τη Renault, η πίσω ανάρτηση είναι γεωμετρίας pull-rod, όπως ήταν και πέρυσι, ενώ ξεχωρίζει το διαφορετικό ύψος των εξατμίσεων, οι απολήξεις των οποίων καλύπτονται, υποχρεωτικά, στα τελευταία τους 10 εκατοστά.

Το πίσω μέρος φαίνεται αρκετά λεπτό, κάτι που βοηθά και το μικρότερο μέγεθος του RS27 (ο κινητήρας της Renault), αλλά οι απουσία των εξατμίσεων μπροστά από τον διαχύτη. Οι πτέρυγες είναι ίδιες με το 2011, ενώ αναμένεται να δούμε τις νέες στις χειμερινές δοκιμές.

[Photos: Twitter]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...