Ημερομηνίες παρουσίασης των μονοθεσίων του 2012 [Ανανεωμένο]

Σχετικά άρθρα

Η 63η σεζόν της Formula 1 δειλά-δειλά ξεκινάει. Με αγωνία περιμένουμε τα νέα μονοθέσια των ομάδων, τα οποία πρέπει να είναι σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της FIA. Μέσ’ απ’ το συγκεκριμένο άρθρο, μπορείς να ενημερώνεσαι συνεχώς για τις ημερομηνίες παρουσίασης όλων των ομάδων. Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές οι ακριβείς ημερομηνίες παρουσίασης όλων των νέων αυτοκινήτων. Γι’ αυτό τον λόγο, το άρθρο θ’ ανανεώνεται συνεχώς.

Η ομάδα που θα τραβήξει πρώτη σεντόνι είναι η Caterham. Η πρώην Team Lotus, εκτός από το να είναι πρώτη μεταξύ των νέων ομάδων, θέλει ν να ξεκινήσει συλλογή βαθμών, με τη βοήθεια της CT01, η οποία θα παρουσιαστεί μέσα από τα social networks της ομάδας, στις 26 Ιανουαρίου.

Ανανέωση: Παρουσιάστηκε η CT01.

 

Στις χειμερινές δοκιμές του 2011, η McLaren αντιμετώπισε προβλήματα με την αξιοπιστία και την απόδοση της MP4-26. Στη συνέχεια, η βρετανική ομάδα ήταν -στους περισσότερους αγώνες- η κύρια αντίπαλος της RBR, αλλά δεν έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος των κατασκευαστών. Ελπίζει να το κάνει με την MP4-27, η οποία θα παρουσιαστεί στη 1 Φεβρουαρίου.

Ανανέωση: Παρουσιάστηκε η MP4-27.

Η Ferrari είχε διαγράψει από νωρίς το -αποτυχημένο- 2011, αφού ήδη από τον Σεπτέμβριο, οι τεχνικοί της έχουν επικεντρωθεί σχεδόν ολοκληρωτικά στην κατασκευή της F2012. Οι προσθήκες στο τεχνικό τμήμα είναι αρκετές, οι φήμες για ένα ακραίο και ριζοσπαστικό μονοθέσιο ακόμα περισσότερες, όμως θα δούμε τι έχουν σχεδιάσει οι Ιταλοί, στις 3 Φεβρουαρίου.

Ανανέωση: Παρουσιάστηκε η F2012.

Την ημερομηνία της Ferrari επέλεξε και η Force India. Η ινδική ομάδα θέλει να συνεχίσει την ανοδική της πορεία στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα του πλανήτη, ελπίζοντας ότι η VJM05 θα είναι αρωγός σ’ αυτή την προσπάθεια. Το ινδικό μονοθέσιο θα παρουσιαστεί στο Silverstone, στις 3 Φεβρουαρίου.

Ανανέωση: Παρουσιάστηκε η VJM05.

Η Lotus (πρώην Renault) έχει σαν στόχο ν’ ανταγωνιστεί τις τρεις κορυφαίες ομάδες. Μοιάζει πολύ δύσκολο, και για να το κάνει, πρέπει να σχεδιάσει ένα γρήγορο μονοθέσιο, εκτός από το να ποντάρει πολλά στον Πρωταθλητή του 2007, Kimi Raikkonen. Η Lotus E20 θα παρουσιαστεί διαδικτυακά, στις 5 Φεβρουαρίου.

Ανανέωση: Παρουσιάστηκε η E20.

Την απόλυτη κυριαρχία της στην F1  θέλει να συνεχίσει η Red Bull. Ωστόσο, φέτος, το έργο της, μάλλον, δε θα είναι τόσο εύκολο. Ο Adrian Newey αναμένεται να σχεδιάσει ένα κορυφαίο μονοθέσιο, που θα ονομάζεται RB8, το οποίο θα είναι φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, και τα το δούμε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου.

Ανανέωση: Red Bull RB8.

 Την ίδια μέρα, το δικό της μονοθέσιο θα… φέρει στον κόσμο η Sauber. Η ελβετική ομάδα θα προσπαθήσει με τη C31 να γίνει η πρώτη από τις ομάδες μεσαίας δυναμικότητας και ν’ ανταγωνιστεί σκληρά τη Force India. Αποκαλυπτήρια, λοιπόν, στις 6 Φεβρουαρίου και για τη Sauber C31, στην πίστα της Χερέθ, μία ημέρα πριν από την έναρξη των πρώτων δοκιμών.

Ανανέωση: Παρουσιάστηκε η C31.

Ανανέωση: Η Scuderia Toro Rosso διαθέτει ολοκαίνουριο οδηγικό δίδυμο (και το νεότερο σε ηλικία) για το 2012, και θέλει να τους δώσει ένα μονοθέσιο που θα τους επιτρέψει να παλεύουν συνεχώς για βαθμούς. Δεν έχει ανακοινωθεί ακριβής ημερομηνία για την STR7, αλλά θα συμμετάσχει στο πρώτο τεστ, οπότε είναι πιθανό να γίνουν αποκαλυπτήρια το πρωί της 7η Φεβρουαρίου ή την προηγούμενη μέρα. Τελικά, η STR7 θ’ αποκαλυφθεί στις 6 Φεβρουαρίου, στη Χερέθ.

Ανανέωση: Παρουσιάστηκε η STR7.

Ανανέωση: Τη χειρότερη χρονιά στην ιστορίας της βίωσε η Williams. Η ομάδα συγκέντρωσε μόλις 5 βαθμούς, παρά τον σχετικά μεγάλο προϋπολογισμό. Οι Βρετανοί για τη νέα σεζόν, και η FW34 πέρασε τα crash tests, έτσι θα πάρει μέρος στις πρώτες δοκιμές, χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα δούμε την FW34. Το σεντόνι θα τραβηχθεί το πρωί της 7ης Φεβρουαρίου.

Ανανέωση: Παρουσιάστηκε η FW34.

Η Mercedes AMG ακολουθεί διαφορετική στρατηγική από τις άλλες κορυφαίες ομάδες, αφού θέλει να δουλέψει περισσότερο πάνω στην W03, ίσως και στο F-Duct για την εμπρός πτέρυγα, άρα θα δούμε το γερμανικό μονοθέσιο στο δεύτερο τεστ, στις 21 Φεβρουαρίου. Η στρατηγική αυτή ελπίζει να έχει αποτέλεσμα, και όχι να παρουσιάσει ένα μονοθέσιο μακριά από την κορυφή, όπως έκανε το 2010 και το 2011.

Ανανέωση: Από την τελευταία θέση της βαθμολογίας θέλει να ξεκολλήσει η Marussia F1 (πρώην Virgin). Τελικά, η ρωσική ομάδα δε θα έχει έτοιμο το νέο της μονοθέσιο στο δεύτερο τεστ, έτσι ενώ αρχικά ήθελε να πάρει μέρος εκείνο σ’ εκείνο το 4ήμερο, τώρα έχει στόχο να δοκιμάσει το αυτοκίνητο του 2012 στις τρίτες δοκιμές.

 

Τα μεγαλύτερα προβλήματα με το μονοθέσιο του 2012 αντιμετωπίζει η HRT. Κατασκευάζει νέο αυτοκίνητο, ωστόσο δεν είναι σίγουρη αν θα μπορέσει να πάρει μέρος στο δεύτερο τεστ. Μοιάζει δύσκολο να το καταφέρει, κι αν δεν το κάνει, λογικά, θα δούμε την F112 στις τελευταίες δοκιμές πριν από τον πρώτο αγώνα, στις 18 Μαρτίου, στο Albert Park, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες τους Bottas και Guanyu να μαθαίνουν να driftάρουν

Ο Valtteri Bottas και ο Zhou Guanyu, στο περιθώριο του GP της Αυστραλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην πίστα Calder...

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...
Autoblog.gr