Ο Theophilus Chin ετοίμασε δύο renderings φωτογραφίες από το πως θα μπορούσε να μοιάζει η Coupe έκδοση του νέου Ford Fusion/Mondeo που παρουσιάστηκε στο Detroit. Το Coupe Mondeo θυμίζει ακόμη περισσότερο το πρωτότυπο Evos. Το αν η Ford το βγάλει ποτέ στη παραγωγή είναι άγνωστο (σίγουρο είναι ότι θα παρουσιαστεί στο μέλλον η Wagon έκδοση του), αλλά θα μπορούσε να σταθεί άνετα απέναντι από το Renault Megane Coupe, ειδικά αν του φορούσε και τον 2.0-λιτρο Ecoboost των 250 ίππων του νέου Focus ST.

Η Ford επίσης ανακοίνωσε ότι θα τριπλασιάσει την παραγωγή των Ecoboost κινητήρων μέσα στο 2012. Η Μπλε Οβάλ εταιρία, αναφέρει ότι το 2011 κατασκεύασε 127.883 Ecoboost κινητήρες (άμεσου ψεκασμού – τεχνολογίας turbo) και δηλώνει ότι φέτος έχει θα κατασκευάσει σχεδόν στους 400.000 κινητήρες, συμπληρώνοντας ότι 9 μοντέλα της θα καταναλώνουν λιγότερο από 40 mpg 5.8 λίτρα/100 χλμ.

Τα μοντέλα που θα αποκτήσουν Ecoboost κινητήρα είναι το Taurus το οποίο θα φορέσει τον 2.0-λιτρο τετρακύλινδρο απόδοσης 237 ίππων, όπως και τον twin-turbo V6 3.5-λίτρων απόδοσης 365 ίππων. Επίσης και το νέο Escape (Kuga) θα φορέσει δύο Ecoboost κινητήρες χωρητικότητας 1.600 κ.εκ και 2.000 κ.εκ, οι οποίοι είναι κατά 20% αποδοτικότεροι από τους κινητήρες που αντικαθιστούν. Τέλος Ecoboost κινητήρες έχουν και τα  Focus EV, C-Max Hybrid, C-Max Energi αλλά και το νέο Fusion/Mondeo.