Η Renault και η Mercedes -Benz θέλουν να διευρύνουν την συνεργασία τους και έτσι μετά τις δηλώσεις του CEO της Daimler, Dieter Zetsche, τώρα και το μεγάλο κεφάλι της Renault Nissan, Carlos Ghosh, σε πρόσφατες δηλώσεις δήλωσε ότι η Renault ετοιμάζει νέα ναυαρχίδα, διευρύνοντας έτσι την συνεργασία των κινητήρων που είχαν υπογράψει τον Απρίλιο του 2010. Η Renault δεν έχει πλέον ναυαρχίδα και έτσι οι Γάλλοι θέλουνε να βγάλουνε ένα νέο αυτοκίνητο το οποίο θα συνδυάζει την Γαλλική φινέτσα και την Γερμανική τεχνολογία. Τι άλλο να ζητήσει άραγε κανείς;

Η Renault φαίνεται ότι καλοβλέπει την πρόταση των Γερμανών, αφού ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του τμήματος marketing της Renault, Jerome Stoll, δήλωσε ότι θα την εξετάσουν. Η Renault ήδη βρίσκεται σε διαδικασία κατασκευής νέων premium μοντέλων σύμφωνα με τον Stoll, με το πρώτο μοντέλο να είναι το minivan Espace το οποίο θα παρουσιαστεί το 2014.

Η Renautl ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 420 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο της στο Douai της Γαλλίας έως το 2014 ώστε αυτό να μπορεί να κατασκευάσει νέα πολυτελή μοντέλα. Ο Ghosn δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί πάνω σε τι επίπεδο θα γίνει η συνεργασία και αν τελικά “Made by Mercedes” θα είναι ο διάδοχος του Vel Satis, του Espace ή ακόμη και η νέα Laguna.

[Πηγή: Autonews]