Το 58ο Rally Acropolis θα διεξαχθεί το τετραήμερο 24-27 Μάιου και ήδη η διοργανώτρια αρχή έδωσε τον οδηγό του αγώνα στο οποίο μπορούμε να δούμε το αναλυτικό πρόγραμμα του αγώνα, τις ειδικές διαδρομές και όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζουμε για αυτόν. Σε σχέση με πέρυσι, φέτος η εκκίνηση θα γίνει στο Ζάππειο αντί της Ακρόπολης ενώ προστέθηκε και μια νυχτερινή ειδική αμέσως μετά την εκκίνηση. Επιπλέον προστέθηκε και η qualification stage (a.k.a Shakedown μέχρι πέρυσι) καθώς επίσης και 5 νέες ειδικές. Αναλυτικά το οδηγό μπορείς να τον βρεις εδώ.

Επίσης, μετά την χρεοκοπία της North One Sports, της εταιρίας που είχε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του WRC, η FIA είχε συμφωνήσει με το Eurosport για να προβάλει τους αγώνες, αλλά μετά rally του Monte Carlo, το Eurosport είδε ότι το κόστος ήταν υψηλό και έτσι προσπάθησε να συμφωνήσει εκ νέου με την FIA, αλλά τελικά δεν βρέθηκε νέα συμφωνία με τα τηλεοπτικά δικαιώματα πλέον του WRC να είναι στον αέρα.

Η FIA προτείνει πλέον οι αγώνες να καλύπτονται από τοπικά κανάλια της εκάστοτε χώρες και επειδή δεν είναι εύκολο αυτό για όλους τους αγώνες, προσπαθεί να βρει χορηγούς. Σε ότι αφορά το Rally Σουηδίας, θα υπάρχει σύστημα χρονομέτρησης της εταιρίας Stage 1 Technology, η οποία έκανε μέχρι τώρα την επίσημη χρονομέτρηση του WRC, αλλά είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη.

[Πηγή: Rally Acropolis, Eurosport | Thanks for the tip, Ad_mcs]