Ο CEO της Bentley, Wolfgang Duerheimer, τον περασμένο μήνα, είχε δηλώσει ότι η διαδικασία σχεδιασμού του SUV που ετοιμάζουν είναι σε προχωρημένο στάδιο, παρότι δεν έχει πάρει ακόμη το πράσινο φως, αν και είναι σίγουρος ότι θα το λάβει σύντομα. Τώρα μαθαίνουμε ότι ίσως το αυτοκίνητο παρουσιαστεί τελικά στην έκθεση της Γενεύης τον επόμενο μήνα, όπως ανέφερε ο COO της Bentley, Christophe Georges.

Το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί πάνω στην πλατφόρμα PL71 της Volkswagen, την ίδια που χρησιμοποιούν τα Audi Q7, Porsche Cayenne και Volkswagen Touareg και μηχανικά θα φορά και τον W12 κινητήρα. Αν θα είναι διαθέσιμο μόνο με τον W12 ή θα υπάρχει και έκδοση με τον νέο V8 4.0-λίτρων, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

To SUV της Βρετανικής εταιρίας θα διαθέτει σχεδιασμό το οποίο θα φωνάζει από μακριά ότι πρόκειται για Bentley. Θα έχει την σχεδιαστική φιλοσοφία των τελευταίων αυτοκινήτων της και από πλάγια θα διαθέτει σπορ και δυναμική σχεδίαση. Η ποιότητα κατασκευής του θα είναι παρόμοια με αυτά των Continental και Mulsanne, με τον Durheimer να έχει δηλώσει παλαιότερα ότι ίσως το αυτοκίνητο αυτό να σημειώσει τις μεγαλύτερες πωλήσεις της μάρκας.

[Πηγή: Autoweek]