Η Bentley πλησιάζει διάσημους ιδιοκτήτες της Maybach, ετοιμάζει υβριδικό κινητήρα

Σχετικά άρθρα

H Daimler ανακοίνωσε πριν από μερικούς μήνες στις αρχές του 2013 θα σταματήσει την λειτουργία της υπερπολυτελής φίρμας Maybach και οι αντίπαλοι τρίβουν τα χέρια τους. Έτσι η Bentley, σύμφωνα με το Reuters, ετοιμάζεται να στείλει σύντομα επιστολές σε όλους τους γνωστούς διάσημους που έχουνε στη κατοχή τους αυτοκίνητα της Maybach ώστε να τους κάνει πελάτες. Ανάμεσα σε αυτούς που θα λάβουν επιστολή θα είναι ο γνωστός ράπερ, και άνδρας της Beyonce, Jay-Z, ο ηθοποιός Samuel L. Jackson, ο δισεκατομμυριούχος Roman Abramovich, o Σουλτάνος του Brunei αλλά και ο Βασιλιάς Juan Carlos.

Μπορεί η Daimler να δηλώνει ότι θα καλύψει το κενό της Maybach με την δημιουργία της S600 Pullman, αλλά ο CEO της Bentley, Wolfgang Durheimer, δήλωσε ότι από την στιγμή που βγαίνει εκτός αγοράς μια μάρκα, είναι μια επιχειρηματική ευκαιρία για την εταιρία του. Ο Duerheimer δήλωσε ότι ήδη έχει επικοινωνήσει με μερικούς κατόχους μιας Maybach οι οποίοι δηλώνουν δυσαρεστημένοι με την απόφαση της Daimler.Ο CEO συνέχισε λέγοντας ότι θα δημιουργήσει ένα ειδικό VIP χώρο υποδοχής στο εργοστάσιο της Bentley στο Crewe της Αγγλίας, έτσι ώστε να δέχεται αυτούς τους πελάτες.

Βέβαια δεν μπορεί να μείνει έξω από το παιχνίδι η Rolls Royce αφού σίγουρα είναι πιο κοντά στις τιμές της Maybach. Το ακριβότερο μοντέλο της Bentley, η Mulsanne κοστίζει κοντά στις $290.000, την ώρα που η φθηνότερη Maybach, κοστίζει $500.000, ενώ η RR Phantom ξεκινά από τις $380.000. Εκπρόσωπος της Rolls Royce σχολιάζοντας την κίνηση της Bentley ανέφερε ότι δεν είναι ο δικός τους τρόπος να κυνηγάνε πελάτες, αλλά αν αυτοί έρθουν από μόνοι τους, τότε είναι φυσικά ευπρόσδεκτοι.

Ο Wolfgang Duerheimer, μιλώντας στο Car and Driver, αποκάλυψε ότι ο plug-in υβριδικός κινητήρας που ετοιμάζουν, σε μεγάλο βαθμό βασίζεται σε τεχνολογία της Volkswagen. Συμπλήρωσε ότι το σύστημα θα μπορούσε να τοποθετηθεί ακόμη και στον W12 κινητήρα, όσο και στον νέο V8 4.0-λίτρων TFSI που πρόσφατα τοποθετήθηκε στις Continental GT και GTC. Το σύστημα θα χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα που θα είναι τοποθετημένος ανάμεσα στον κινητήρα εσωτερικής καύσης και στο κιβώτιο ταχυτήτων και θα δίνει στο αυτοκίνητο την δυνατότητα να κινηθεί αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα του για περίπου 25 με 30 χιλιόμετρα.

Τέλος ο Duerheimer δήλωσε για ακόμη μια φορά ότι η διαδικασία σχεδιασμού του SUV που ετοιμάζουν είναι σε προχωρημένο στάδιο, παρότι δεν έχει πάρει ακόμη το πράσινο φως, αν και είναι σίγουρος ότι θα το λάβει σύντομα. Το SUV θα είναι σχετικά μεγάλο σε διαστάσεις και θα έχει πολύ χώρο στο πίσω μέρος, ολοκλήρωσε ο Dürheimer.

[Πηγή: Reuters, Car and Driver | Photo Copyright: J-Wheelz/Flickr]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...

Bentley Bentayga S Black Edition

Η S Black Edition είναι η νέα έκδοση της Bentayga και ξεχωρίζει επειδή συνδυάζει έντονα χρώματα, μαύρες λεπτομέρειες και σύμφωνα με την Bentley είναι...

Η BYD κατασκεύασε το 7.000.000στό όχημα με μπαταρία

Η BYD ανακοίνωσε ότι παρήγαγε το 7.000.000στό αυτοκίνητο νέας ενέργειας (new energy vehicle, NEV) από το 2008, κάτι που την καθιστά την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία...