Η Volkswagen θα βγάλει στην αγορά τον αντικαταστάτη του Phaeton παρότι ποτέ, μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν γνώρισε την επιτυχία που θα ήθελαν οι Γερμανοί. Το νέο Phaeton θα έρθει στις αρχές του 2015 και έχει κωδική ονομασία VW631. Θα κατασκευαστεί πάνω στην αρθρωτή πλατφόρμα MLM Evo, θα είναι ελαφρύτερο αφού θα χρησιμοποιεί μέρη από αλουμίνιο και μαγνήσιο κάνοντας το έτσι περισσότερο οικονομικό.

Το Motor Trend, επικαλείται ανώνυμη πηγή όπου του δήλωσε ότι η Volkswagen δεν θέλει να αλλάξει σημαντικά τον χαρακτήρα του Phaeton αφού υποστηρίζει ότι είναι ευκολότερο να διατηρείς τους ήδη υπάρχοντες πελάτες σου, παρά να τους χάσεις και να προσπαθείς να βρεις καινούργιους.

Οι φήμες θέλουν το αυτοκίνητο να είναι διαθέσιμο με μικρότερους κινητήρες όπου ανάμεσα τους θα βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος, δύο εξακύλινδροι, ο νέος V8 TFSI 4.0-λίτρων και ένας plug-in υβριδικός χωρίς ωστόσο να ξέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες γι’αυτούς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Γερμανοί θα βγάλουν από πάνω του τους V8 και W12 κινητήρες

Το πως θα μοιάζει στιλιστικά ακόμη δεν έχει διαρρεύσει κάποια εικόνα (η φωτογραφία είναι του Phaeton Facelift). Η Volkswagen αναμένεται να παρουσιάσει το Concept D κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα χρόνια, το οποίο θα μας δείχνει στο περίπου το που θα κινηθεί η σχεδιαστική του γραμμή.

Το μοντέλο παραγωγής αναμένεται να παρουσιαστεί το 2015 και θα είναι αρκετά φθηνότερο από το τωρινό μοντέλο. Υπάρχει περίπτωση μάλιστα να μην τεθεί απέναντι από την κατηγορία του Α8, αλλά ίσως τοποθετηθεί απέναντι από τα A6 ή A7.

[Πηγή: MotorTrend]