Η Volkswagen θα βγάλει στην αγορά τον αντικαταστάτη του Phaeton παρότι ποτέ, μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν γνώρισε την επιτυχία που θα ήθελαν οι Γερμανοί. Το νέο Phaeton θα έρθει στις αρχές του 2015 και έχει κωδική ονομασία VW631. Θα κατασκευαστεί πάνω στην αρθρωτή πλατφόρμα MLM Evo, θα είναι ελαφρύτερο αφού θα χρησιμοποιεί μέρη από αλουμίνιο και μαγνήσιο κάνοντας το έτσι περισσότερο οικονομικό.

Το Motor Trend, επικαλείται ανώνυμη πηγή όπου του δήλωσε ότι η Volkswagen δεν θέλει να αλλάξει σημαντικά τον χαρακτήρα του Phaeton αφού υποστηρίζει ότι είναι ευκολότερο να διατηρείς τους ήδη υπάρχοντες πελάτες σου, παρά να τους χάσεις και να προσπαθείς να βρεις καινούργιους.

Οι φήμες θέλουν το αυτοκίνητο να είναι διαθέσιμο με μικρότερους κινητήρες όπου ανάμεσα τους θα βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος, δύο εξακύλινδροι, ο νέος V8 TFSI 4.0-λίτρων και ένας plug-in υβριδικός χωρίς ωστόσο να ξέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες γι’αυτούς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Γερμανοί θα βγάλουν από πάνω του τους V8 και W12 κινητήρες

Το πως θα μοιάζει στιλιστικά ακόμη δεν έχει διαρρεύσει κάποια εικόνα (η φωτογραφία είναι του Phaeton Facelift). Η Volkswagen αναμένεται να παρουσιάσει το Concept D κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα χρόνια, το οποίο θα μας δείχνει στο περίπου το που θα κινηθεί η σχεδιαστική του γραμμή.

Το μοντέλο παραγωγής αναμένεται να παρουσιαστεί το 2015 και θα είναι αρκετά φθηνότερο από το τωρινό μοντέλο. Υπάρχει περίπτωση μάλιστα να μην τεθεί απέναντι από την κατηγορία του Α8, αλλά ίσως τοποθετηθεί απέναντι από τα A6 ή A7.

[Πηγή: MotorTrend]

 • ggarfe

  …”Το Motor Trend, επικαλείται ανώνυμη πηγή όπου του δήλωσε ότι η Volkswagen δεν θέλει να αλλάξει σημαντικά τον χαρακτήρα του Phaeton αφού υποστηρίζει ότι είναι ευκολότερο να διατηρείς τους ήδη υπάρχοντες πελάτες σου, παρά να τους χάσεις και να προσπαθείς να βρεις καινούργιους”…

  Έχει πελάτες το phaeton;;;
  Η μεγαλύτερη αποτυχία στην ιστορία της αυτοκίνησης καί θέλει να διατηρήσει τους πελάτες του!
  Ωραία!!!Καταλάβαμε ποιός είναι ο στοχος πωλήσεων για το νέο phaeton…

  Άμα πουλήσει 5.000 κομμάτια θα είναι ευχαριστημένοι!!!

  Ρε φάουβε πότε θα καταλάβεις ότι η προπαγάνδα σου φτάνει μέχρι τη γκόλφω!

  Μέχρι εκει σε παίρνει. Μην παρακαβαλάς το καλάμι…

 • άποψη μου η μεγαλύτερη αποτυχία της VW μαζι με το το Lupo-Fox…
  και δε μιλάω μόνο για Ελλάδα που δεν έχει κυκλοφορήσει ούτε ένα…
  με το Phaethon μπήκε σε ξένα λημέρια κ δε μπόρεσε να κολυμπήσει…
  πραγματικα απορώ γιατι δε σταματάνε τη παραγωγή του…
  τόσο ξεροκέφαλοι

 • Constantine

  δεν το κάνουν για το χρήμα αλλα για να δίνουν κύρος στην VW . Αφού έχουν την Audi να χτυπάει τις λιμουζίνες 

  Αλλα κωλογερμαναράδες , δραχμή δεν θα πάρετε πλέον , που θέλετε να κάνετε την Ευρώπη …το προτεκτοράτο σας !! Ιαπωνικά και Ιταλικά πλέον !!! 

 • cfu

  panta mou arese to Phaeton,oraio amaksi

 • LJ

  We don’t care! Ένα αντίγραφο του passat θα είναι μεγενθυμενο 20%.