Το Phaeton δεν είχε ποτέ την απήχηση που ήθελε να έχει η Volkswagen, αλλά οι Γερμανοί δεν θέλουν να σταματήσουν τη παραγωγή του. Η ανανεωμένη έκδοση του παρουσιάστηκε φέτος στην έκθεση του Πεκίνου, και οι Γερμανοί φαίνεται ότι ήδη αναπτύσσουν το νέο μοντέλο το οποίο έχει κωδική ονομασία VW631. Το νέο Phaeton θα κατασκευαστεί πάνω στην αρθρωτή πλατφόρμα MLM Evo και θα το κάνει να είναι ελαφρύτερο αλλά και να έχει καλύτερη οδική συμπεριφορά.

Το Αγγλικό Car Magazine αναφέρει ότι το νέο Phaeton θα είναι διαθέσιμο με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα, δύο εξακύλινδρους και έναν plug-in υβριδικό χωρίς ωστόσο να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Γερμανοί θα βγάλουν από πάνω του τους V8 και W12 κινητήρες.

Το πως θα μοιάζει στιλιστικά ακόμη δεν έχει διαρρεύσει κάποια εικόνα (η φωτογραφία είναι του Phaeton Facelift). Η Volkswagen αναμένεται να παρουσιάσει το Concept D κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα χρόνια, το οποίο θα μας δείχνει στο περίπου το που θα κινηθεί η σχεδιαστική του γραμμή.

Το μοντέλο παραγωγής αναμένεται να παρουσιαστεί το 2015 και θα είναι αρκετά φθηνότερο από το τωρινό μοντέλο. Υπάρχει περίπτωση μάλιστα να μην τεθεί απέναντι από την κατηγορία του Α8, αλλά ίσως τοποθετηθεί απέναντι από τα A6 ή A7.

[Πηγή: Car Magazine]