Ο ιταλικός σχεδιαστικός οίκος Stile Bertone αποκάλυψε τις πρώτες φωτογραφίες Nuccio Concept, ενός νέου πρωτότυπου το οποίο θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης σε δύο βδομάδες. Το όνομα του αποτίει φόρο τιμής στον πασίγνωστο σχεδιαστή Nuccio Bertone αλλά και για να γιορτάσει τα 100στα γενέθλια του.

Το πρωτότυπο, έχει σχεδιαστεί από τον επικεφαλή σχεδιασμού της Bertone, και χαρακτηρίζεται ως ένα «ακραίο» σπορ όχημα, με σφηνοειδή σχεδίαση με τον κινητήρα να είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος , θυμίζοντας αρκετά την Lancia Stratos HF Zero concept. Περισσότερες λεπτομέρειες αλλά και φωτογραφίες θα έχουμε με την έναρξη της έκθεσης

O οίκος Bertone, δημιουργήθηκε το 1912 από τον Giovanni Bertone και αρχικά είναι ονομασία Carrozzeria Bertone. Ο γιος του, Nuccio Bertone ανέλαβε τα ηνία της εταιρίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και χώρισαν την εταιρία σε δύο τμήματα: Την Carrozzeria η οποία κατασκεύαζε τα αυτοκίνητα και το Stile Bertone που σχεδίαζε τα αυτοκίνητα. Σήμερα, η εταιρία έχει επικεφαλή την Lilli Bertone, η γυναίκα του Nuccio, ο οποίος πέθανε το 1997.

Μετά την έκθεση της Γενεύης το πρωτότυπο θα παρουσιαστεί σε διάφορες άλλες εκθέσεις του κόσμου, όπως η έκθεση του Πεκίνου τον Απρίλιο, στο Μουσείο του Τορίνο τον Μάιο, στην Laguna Seca τον Αύγουστο προτού τελικά επιστρέψει τον Σεπτέμβριο στην Ιταλία και εκτεθεί στην Φλωρεντία.

[Πηγή: Bertone]