Lauda: Θετική έκπληξη η Mercedes, σχεδόν ίσες McLaren και Red Bull, πιο πίσω η Ferrari

Σχετικά άρθρα

Ο Niki Lauda είναι ένας άνθρωπος που δεν κρατάει το στόμα του κλειστό, καθώς αρέσκεται στο να εκφράζει πολλές και διαφορετικές απόψεις για όσα συμβαίνουν στη Formula 1. Αυτή τη στιγμή, αυτό που “καίει” τους φίλους του καλύτερου μηχανοκίνητου αθλήματος είναι ποιο μονοθέσιο είναι το ταχύτερο, κι από ‘κει και πέρα, τι γίνεται στις πιο πίσω θέσεις. Ο 3 φορές πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής εξέφρασε την άποψή του για την απόδοση των κορυφαίων μονοθεσίων, υπογραμμίζοντας ότι οι McLaren και Red Bull είναι σχεδόν ίσες σε απόδοση, χαρακτηρίζει τη Mercedes ως θετική έκπληξη.

Η αίσθησή μου είναι ότι η McLaren και η Red Bull είναι σχεδόν ίσες. Η μεγάλη θετική έκπληξη είναι η Mercedes. Έχουν ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο. Η μύτη είναι σχετικά μικρή, κάνοντας το μονοθέσιο να δείχνει διαφορετικό από τα υπόλοιπα, γιατί έχουν το F-Duct στο εμπρός μέρος. Για ‘μένα, αυτό είναι το πιο καινοτόμο, και φαίνεται να λειτουργεί πολύ καλά.

Ο Αυστριακός αναφέρθηκε και στον Michael Schumacher, υποστηρίζοντας ότι είναι μια κρίσιμη χρονιά για τον πολυπρωταθλητή.

Είναι μια πολύ σημαντική σεζόν γι’ αυτόν. Για πρώτη φορά, θα ξέρουμε πώς μπορεί να σταθεί δίπλα στον Rosberg. Ο Michael πρέπει ν’ αποδείξει σε όλους πόσο καλός είναι, το οποίο, φυσικά, είναι δύσκολο, αφού δεν βρίσκεται στην καλύτερη ηλικία.

Ο 63χρονος δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την πρώην ομάδα του, τη Ferrari. Είναι ένας ακόμα που τονίζει ότι η F2012 έχει προβλήματα με την απόδοσή της, δηλώνοντας ότι είναι πίσω από τις McLaren και Red Bull.

Είναι πίσω, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Το μονοθέσιο είναι αρκετά ασταθές, το εμπρός μέρος γλιστρά, και νομίζω ότι μπορεί να είναι δύο ή τρία δέκατα πίσω από τις πρώτες ομάδες. Γι’ αρχή της χρονιάς, είναι πολλά. Ο Alonso είναι κορυφαίος, αλλά αν το αυτοκίνητο είναι πολύ πίσω, δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι’ αυτό, ειδικά όταν ο team-mate του δεν είναι τόσο ανταγωνιστικός, ώστε να του ασκήσει επιπλέον πίεση.


[Πηγή: GMM | Photo Copyright: SHAUN CURRY/AFP/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...