Το υπουργείο Οικονομικών θα στείλει “ραβασάκια” μέσα στις επόμενες εβδομάδες τα οποία θα συνοδεύονται από βαριά πρόστιμα και εντολή να καταθέσουν τις πινακίδες τους όσοι κάτοχοι ΙΧ αυτοκινήτων έχουνε τα αυτοκίνητα τους ανασφάλιστα. Το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών πρόκειται να ολοκληρώσουν την ταυτοποίηση των δύο βάσεων δεδομένων με τα ασφαλισμένα και τα κυκλοφορούντα οχήματα στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια θα αρχίσει η αποστολή των επιστολών προς τους ανασφάλιστους οδηγούς οι οποίοι θα ενημερωθούν για τις συνέπειες που έχουν έναντι του νόμου και βέβαια για το ότι θα πρέπει σε άμεσο χρόνο να ασφαλίσουν τα οχήματά τους. Η επιστολή θα αναφέρει ότι προβλέπεται και προθεσμία για τη διατύπωση τυχόν ενστάσεων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ο χρόνος για την υποβολή των ενστάσεων εκτιμάται ότι θα είναι ένας μήνας.

Στο μεταξύ, σε αυτή τη φάση παράγοντες του Κέντρου Πληροφοριών και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν καθημερινά τα τεστ ταυτοποίησης των δύο βάσεων δεδομένων, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν διπλο-εγγραφές, καθώς και να ελέγξουν πιθανά λάθη σε στοιχεία οχημάτων (πινακίδες, πλαίσια κ.α.), αλλά και στα προσωπικά δεδομένα των οδηγών, ώστε να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τον ακριβή αριθμό των ανασφάλιστών οχημάτων.

Για το σκοπό αυτό συνεργάζονται και με συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και με τις τοπικές αρχές. Σε αυτή τη φάση φαίνεται ότι η λίστα των ανασφάλιστων οχημάτων “φιλοξενεί” περί τις 1.900.000 πινακίδες, στις οποίες βέβαια αντιστοιχούν και οχήματα που από το νόμο δεν απαιτείται να φέρουν σήμα ασφάλισης.

[Πηγή: insuranceworld | Thanks for the tip, Μπάμπη]