Ξέρουμε εδώ και καιρό ότι οι φήμες ότι η νέα BMW M3 θα φορά έναν νέο V6 κινητήρα έχουν επιβεβαιωθεί και χωρίς να ξεκαθαρίζεται τελικά αν είναι bi ή tri-turbo. Σύμφωνα με το InsideLine, η είδηση αυτή είναι μια μικρή έκπληξη γιατί ποτέ ξανά η εταιρία από τη Βαυαρία δεν έχει κατασκευάσει ποτέ ένα V6 κινητήρα στη μακρά και ένδοξη ιστορία της. Μια ακόμα στροφή είναι από τους υψηλόστροφους κινητήρες σε V υπερτροφοδοτούμενους, ακολουθώντας τα βήματα της μεγάλης αδερφής Μ5.

Η επιλογή αυτής της διάταξης και όχι οι κύλινδροι σε σειρά έγινε για λόγους χώρου, ισορροπίας και στησίματος. οι τελευταίες φήμες αναφέρουν ότι πιθανώς θα έχει χωρητικότητα τα 3 λίτρα και θα έχει βοήθεια από δύο twin-scroll υπερσυμπιεστές με απόδοση ισχύος κοντά στα 435 άλογα και 548Nm ροπής.

Θα είναι κατά 9 εκατοστά μακρύτερη από τη προκάτοχό της Ε90, αλλά κατά 34 κιλά ελαφρύτερη λόγω της χρήσης ελαφρών υλικών από αλουμίνιο στο σασί.

Η νέα γενιά Μ3 θα έχει κωδική ονομασία F80 με την Μ4 Coupe & Convertible να αναφέρεται ως F82. Το έτος που αναμένεται να κυκλοφορήσει είναι το 2014.

[Πηγή: Inside Line | Photo:BMW Blog]