Τα πιθανά σενάρια για τον κινητήρα της επόμενης BMW M3 τα έχουμε διαβάσει για πρώτη φορά τον περασμένο Μάιο. Τότε είχαμε δει ότι παίζουν 4 σενάρια για τον κινητήρα της νέας M3 όπου ανάμεσα τους βρισκόταν ο V6 ο οποίος τότε είχαμε μάθει θα βασίζεται στον V8 S63 αλλά θα διαθέτει 2 κύλινδρους λιγότερους.

Αργότερα μετά από σχετικά δηλώσεις του Dr. Friedrich Nitschke, CEO της M GmbH το βρετανικό Auto Express είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η νέα M3 θα φορά έναν tri-turbo 3.3-λίτρων 6-κύλινδρο κινητήρα που θα αποδίδει γύρω στα 450 άλογα.

Την άποψη αυτή υποστηρίζει και το BMW Blog το οποίο αναφέρει ότι η χωρητικότητα του εν λόγω κινητήρα θα είναι 3.2-λίτρων και θα είναι tri-turbo. Αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί αυτή τη στιγμή είναι τι διάταξη θα έχει ο εν λόγω κινητήρας. Θα ακολουθήσει την πεπατημένη οδό η BMW και θα μας παρουσιάσει έναν σε σειρά 6-κύλινδρο κινητήρα ή θα δημιουργήσει έναν ολοκαίνουργιο V6;

Πίσω το 2009, ο επικεφαλής της BMW Αμερικής Ludwig Willisch σε δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι ένας V6 κινητήρας είναι πιθανός για την επόμενη M3. Συγκεκριμένα είχε δηλώσει ότι είναι πολύ πιθανό ο V8 4-λίτρων ατμοσφαιρικός κινητήρας που χρησιμοποιείται τώρα στην M3, να αντικατασταθεί από ένα 6-κύλινδρο μοτέρ που θα χρησιμοποιεί ως βάση το μοτέρ που εφοδιάζονται αυτήν την στιγμή η 335i και 135i. Αν και η BMW γνωρίζει ότι αν τοποθετήσουν κάποιον 6-κύλινδρο κινητήρα σε σειρά σίγουρα θα είναι ελαφρύτερος από έναν V6, με αποτέλεσμα μειωμένο βάρος – άρα καλύτερες επιδόσεις, δεν ξέρει εάν τελικά εφαρμόσει αυτήν την λύση. Ο Willisch κατέληξε δηλώντας το:

Δεν χρειάζεται το επόμενο μοντέλο να είναι δυνατότερο από το υπάρχον, αφού θα είναι ελαφρύτερο, θα έχουμε καλύτερες επιδόσεις.

Εσύ τι κινητήρα προτιμάς να μπει στη νέα M3;

[Πηγή: BMW Blog]