Νέο Turbo κινητήρα ετοιμάζει η Porsche

Σχετικά άρθρα

Η Porsche ακολουθεί και αυτή τη “τεχνική” του downsizing ώστε να κάνει τα μοντέλα της περισσότερο οικονομικά και με λιγότερες εκπομπές CO2. Σύμφωνα με το Ολλανδικό De Telegraaf, το οποίο επικαλείται έναν ανώνυμο μηχανικό της Porsche, η εταιρία από τη Στουγκάρδη, ετοιμάζει τουλάχιστον έναν turbo κινητήρα μικρού κυβισμού, αλλά δεν θα ονομάζει αναγκαστικά τα μοντέλα που θα φοράνε αυτούς τους κινητήρες, με το λογότυπο “Turbo”.

Μέχρι σήμερα, η Porsche δίνει το όνομα “Turbo” στις γρήγορες εκδόσεις των 911, Cayenne και Panamera, αλλά ο νέος τετρακύλινδρος turbo boxer κινητήρας, ίσως φορεθεί και στις απλές εκδόσεις 911 Carrera και Carrera S, όπως και στην Boxster και στην Cayman. H Porsche τελευταία φορά που φόρεσε τετρακύλινδρο turbo κινητήρα ήταν πίσω το 1995, όταν σταμάτησε την παραγωγή της 968.

Ο ίδιος ο CEO της Porsche, Matthias Müller, είχε επιβεβαιώσει στο παρελθόν ότι η Boxster θα φορέσει στο μέλλον τον νέο τετρακύλινδρο κινητήρα (κωδική ονομασία B4) ο οποίος σύμφωνα με τις φήμες θα είναι χωρητικότητας 2.5-λίτρων και θα αποδίδει 360 άλογα στην έκδοση turbo.

Σε ότι αφορά την υβριδική έκδοση της 911, ο μηχανικός δήλωσε αυτά που είχε δηλώσει και ο Muller, ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη. Η παραγωγή της θα αποφασιστεί μόνο αν υπάρχουν περιβαλλοντολογικοί λόγοι και μόνο. Η τεχνολογία υπάρχει από τις υβριδικές εκδόσεις των Panamera και Cayenne, είπε ο μηχανικός, αλλά είναι σίγουρο ότι αυτή θα προσθέσει επιπλέον βάρος στη νέα 911.

[Πηγή: De Telegraaf | Rendering Photo: Milanno Artworks]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...