Τον Ιανουάριο ο CEO της Porsche Matthias Müller, είχε δηλώσει ότι το νέο entry-level roadster που ετοιμάζει η Porsche πάγωσε λόγω οικονομικής κρίσης, αλλά μετά το ελληνικό PSI τα πράγματα στην παγκόσμια οικονομία έχουνε αλλάξει (sic) και πλέον ο Γερμανός δηλώνει ότι η ανάπτυξη του αυτοκίνητο που βασίζεται πάνω στο σασί του VW Bluesport συνεχίζεται κανονικά.

Το πότε πρέπει να το περιμένουμε πρέπει να περιμένουμε λίγο καιρό ακόμη για να το μάθουμε αφού ο Müller δήλωσε ότι θα παρουσιαστεί όταν είναι η κατάλληλη στιγμή ώστε να παρουσιαστεί. Χαρακτηριστικά δήλωσε:

Πότε είναι λογικό να παρουσιαστεί το νέο μοντέλο; Τώρα; Σε τρία χρόνια από σήμερα; Σε έξι ή επτά;

Ο Bernhard Maier, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Porsche δήλωσε ότι δεν βιάζονται να βγάλουν το μοντέλο στη παραγωγή αφού αυτή τι στιγμή η γκάμα της Porsche έχει ανανεωθεί με την 911 και την Boxster ενώ μέσα στο έτος θα παρουσιαστεί και η νέα Cayman, ενώ το 2013 θα ακολουθεί το νέο μικρό SUV, η Macan. Το αυτοκίνητο μόλις πάρει το πράσινο φως να περάσει στη παραγωγή θα χρειαστούν περίπου 3 χρόνια ώστε αυτό να κυκλοφορήσει στους δρόμους.

Τέλος ο Müller επιβεβαίωσε ότι η Boxster θα φορέσει στο μέλλον και έναν νέο τετρακύλινδρο κινητήρα (κωδική ονομασία B4) ο οποίος σύμφωνα με τις φήμες θα είναι χωρητικότητας 2.5-λίτρων και θα αποδίδει 360 άλογα στην έκδοση turbo.

[Πηγή: Motor Authority]