Η είδηση κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό στο internet ωστόσο αυτή είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώθηκε από “επίσημα” χείλη. Ο απελθών υπεύθυνος του R&D της Porsche, Wolfgang Durheimer λοιπόν παραδέχθηκε στην έκθεση του Detroit ότι η γερμανική εταιρία εξελίσσει έναν νέο υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο boxer κινητήρα.

Η Porsche αναμενόταν να παρουσιάσει σε συνεργασία με την VW έναν νέο τετρακύλινδρο κινητήρα που θα εξόπλιζε το νέο, μικρό της roadster (θυμίζουμε ότι αυτό το roadster θα μοιράζεται στοιχεία με το VW Bluesport) όμως το Autocar αναφέρει ότι η Porsche κέρδισε μία εσωτερική διαμάχη και πλέον θα διαθέτει τον δικό της κινητήρα για αυτό. Πηγές αναφέρουν ότι ο κινητήρας αυτός θα είναι 2.5 λίτρων και θα παράγει περίπου 360 άλογα με χρήση turbo. Εκτός από το νέο μοντέλο της, ο συγκεκριμένος κινητήρας πιθανότατα θα προσφέρεται και στην Boxster και στην Cayman ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να τον δούμε ακόμα και στην 911. Ο Durheimer είπε:

Θα μπορούσε να εξοπλίζει και την 911. Η απόφαση προς το παρόν είναι ότι θα μείνουμε με τον εξακύλινδρο boxer όμως υπάρχουν προοπτικές για το μέλλον.

[Πηγή: Autocar]