Απολογισμό​ς Βιώσιμης Ανάπτυξης της Fiat S.p.A. 2011

Σχετικά άρθρα

H Fiat και η Chrysler ανακοίνωσαν την έκδοση του Απολογισμού Βιώσιμης Ανάπτυξης για τη Fiat S.p.A, ο οποίος είναι κοινός για τις δύο εταιρίες και πρώτη φορά. Ο Sergio Marchionne CEO των δύο εταιριών δήλωσε:

Η διαδικασία συγχώνευσης των ομίλων Fiat και Chrysler άρχισε στην πραγματικότητα από τη στιγμή που ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας και υπήρξε μια πολύ φυσιολογική διαδικασία δεδομένων των κοινών αξιών μας και της αποφασιστικότητας να αναπτυχθούμε υπεύθυνα και αρμονικά ως προς το περιβάλλον και τις τοπικές κοινότητες. Η βιωσιμότητα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των δραστηριοτήτων και των δύο εταιρειών.

Το θέμα του Απολογισμού Βιώσιμης Ανάπτυξης είναι “ανοικτός δρόμος” – μια ταιριαστή μεταφορά για το ταξίδι της ανακάλυψης, της πρόκλησης και της συνεχούς βελτίωσης, που οι όμιλοι Fiat και Chrysler ξεκίνησαν μαζί. Ο Απολογισμός περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τις προσπάθειες και τα κατορθώματα του Ομίλου όσον αφορά τη διαχείριση, την καινοτομία, την οικολογική μετακίνηση, την κατασκευή και άλλες διαδικασίες, τη διαχείριση ανθρώπινων πόρων, καθώς και τις σχέσεις με κοινότητες, το δίκτυο αντιπροσώπων και υπηρεσιών, τους πελάτες και τους προμηθευτές.

Από τα κυριότερα σημεία του απολογισμού είναι τα εξής:

  • 30 σελίδες είναι αφιερωμένες σε λεπτομέρειες σχετικά με τις προσαρμοσμένες δεσμεύσεις των Ομίλων Fiat και Chrysler για το μέλλον σε όλους τους τομείς της βιώσιμης ανάπτυξης.
  • Πληροφορίες για την πρόοδο που σημειώθηκε ως προς τη μείωση κατανάλωσης καυσίμων και τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων, αξιοποιώντας τις δυνάμεις κάθε εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της κυριαρχίας της Fiat στην Ευρώπη που για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, κατέγραψε το χαμηλότερο επίπεδο εκπομπών CO2 ανάμεσα στις εταιρείες με τις υψηλότερες πωλήσεις.
  • Επιτυχίες με έμφαση στην τήρηση των υψηλότερων διεθνών προτύπων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για τα 11 οχήματα του ομίλου Chrysler, που χαρακτηρίστηκαν “Κορυφαία Επιλογή Ασφάλειας για το 2012” από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας των Η.Π.Α., καθώς επίσης και για τα 9 οχήματα του Ομίλου Fiat που απέσπασαν την υψηλότερη βαθμολογία του Euro NCAP.
  • Σημαντική πρόοδος στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις διαδικασίες παραγωγής: οι συνολικές εκπομπές για το 2011 ανά αυτοκίνητο παραγόμενο στις εγκαταστάσεις συναρμολόγησης και σφράγισης των Ομίλων Fiat και Chrysler μειώθηκαν κατά 10%, ενώ η κατανάλωση νερού για κάθε παραγόμενο αυτοκίνητο μειώθηκε κατά 18,5% συγκριτικά με τα επίπεδα του 2010.
  • Επένδυση €270 εκ. για την υγεία και την ασφάλεια στον χώρο εργασίας, στοχεύοντας στη γενική ευημερία των εργαζομένων.

Τον απολογισμό μπορείς να το διαβάσεις εδώ

[Πηγή: Fiat | Photo Copyright: Bill Pugliano/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί το Fiat 500L του Πάπα Φραγκίσκου

Το Σεπτέμβριο του 2015 ο Πάπας Φραγκίσκος όταν επισκέφτηκε τις Η.Π.Α, δεν είχε επιλέξει κάποιο θωρακισμένο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, αλλά ένα ταπεινό...

O Trump θα επιβάλει δασμούς 100% στα κινέζικα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στο Μεξικό

Οι κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν να κατασκευάσουν αυτοκίνητα στο Μεξικό για να αποφύγουν τους εισαγωγικούς δασμούς που επιβάλουν οι ΗΠΑ στα κινέζικα αυτοκίνητα, αλλά ο...

Ανάκληση 284.982 Dodge Charger και Chrysler 300

Η Stellantis ανακαλεί 284.982 Dodge Charger και Chrysler 300 για πρόβλημα παρόμοιο με τους ελαττωματικούς αερόσακους της Takata. Αιτία της ανάκλησης είναι το γεγονός πως...