Το Μπαχρέιν έρχεται αμέσως μετά από το Grand Prix της Κίνας, χωρίς διακοπή, με αποτέλεσμα οι ομάδες ν’ αφήνουν όλες τις αναβαθμίσεις για τη Βαρκελώνη, εκεί που κάθε χρόνο, βλέπουμε πολλές και σημαντικές αναβαθμίσεις απ’ όλες τις ομάδες, κάτι που θα γίνει και φέτος, ωστόσο θα εξεταστούν στις δοκιμές του Mugello, που είναι προγραμματισμένες για το πρώτο 3ήμερο του Μαΐου.

Η Ferrari ετοιμάζει ένα αεροδυναμικό πακέτο για την F2012, και ο Felipe Massa υποστηρίζει πως το ιταλικό μονοθέσιο θα είναι πολύ καλύτερο στο 5ο Grand Prix της χρονιάς.

Περιμένω ένα πολύ καλύτερο μονοθέσιο στην Ισπανία, πιο γρήγορο, πιο ισορροπημένο και με περισσότερη πρόσφυση.

Επιπλέον, ο Marc Gene, δοκιμαστής της Scuderia, επισημαίνει πως θα χρειαστεί χρόνος για τη βελτίωση της ιταλικής ομάδας, ενώ πιστεύει πως, σε γενικές γραμμές, το καλύτερο μονοθέσιο του grid είναι η McLaren MP4-27.

Θα χρειαστεί χρόνος, για να μπορέσουμε να βελτιωθούμε. Η επόμενη μεγάλη εξέλιξη θα είναι στη Βαρκελώνη, αν και η ομάδα έχει σε κάθε αγώνα νέα κομμάτια και γνωρίζουμε ότι το κύριο πρόβλημα είναι η αεροδυναμική. Ωστόσο, είναι ένα αυτοκίνητο που έχει, επίσης, τα πλεονεκτήματά του: προσαρμόζεται καλά στο βρεγμένο και είναι καλό στο να φέρνει τα ελαστικά στην σωστή θερμοκρασία, αλλά είναι ένα μονοθέσιο με πολλή αεροδυναμική αντίσταση. Χρειαζόμαστε καλύτερη τελική ταχύτητα και περισσότερη πρόσφυση.

Η MP4-27 είναι το μονοθέσιο που δουλεύει καλύτερα, αν τα λάβουμε όλα υπόψιν μας. Ίσως, δεν είναι το ταχύτερο στις κατατακτήριες, ούτε στο βρεγμένο, αλλά αυτή τη στιγμή, είναι το καλύτερο μονοθέσιο του grid.

Για το θέμα της F2012, δεν αρκεί να γίνει απλά ένα καλύτερο μονοθέσιο· θα πρέπει να γίνει και πιο ανταγωνιστική, δηλαδή να μπορέσει να πλησιάσει τα μονοθέσιο που είναι ταχύτερα απ’ αυτή. Ο Fernando Alonso έχει τονίσει πως θα είναι ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στο Μπαχρέιν, οπότε η ανάκαμψη (;) της Ferrari θα ξεκινήσει από την Ισπανία.

[Πηγές: MarcaDiario Sport | Photo Copyright: FOTO ERCOLE COLOMBO/Scuderia Ferrari]

 • Akis883

  Και να είναι καλύτερο (κράτα μικρό καλάθι) τι να το κάνει ο κουλός ο Massa???

 • ggarfe

  Βρε βλήμα, εσένα καί μονοθέσιο ρουκέτα να σου δώσουν, τα ίδια σκατά θα είσαι.

 • Draculis

  To θέμα να είναι να ερχόταν κι ενας πολύ καλύτερος οδηγός μαζί με το μονθέσιο στη Βαρκελώνη…

 • BMWRules

  Ektos kai an to paketo anavathmisewn stin varkeloni to onomasan Perez… Tote tha se pisteva massa, alla esy proswpika, Kalytera na Massas para na milas!!!

 • hellboy

  Massa??he used to be an adventurer like you and then he took a spring in to his helmet!!!!!!!!!!!!!!!xaxaxaxa!!!!!!!!!(παραφραση απο το γνωστο παιχνιδι skyrim)

  χαλαρα το παλικαρι επρεπε να φυγει απο την φερραρι εδω και 1χρονο 10000000000000 καλυτερος ο κουμπαγιασι!!!!!!!!!!