Καθηγητής αποφεύγει πρόστιμο με τη χρήση φυσικής

Σχετικά άρθρα

Έχω ακούσει πολλές ιστορίες με τύπους που κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποιες αμφιβολίες στο δικαστή και να γλυτώσουν το πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα, αλλά αυτή που θα διαβάσεις στη συνέχεια είναι σίγουρα η πιο ευφάνταστη. Ένας επιστήμονας, ο Dmitri Krioukov που εργάζεται στο εργαστήριο Cooperative Association for Internet Data Analysis (CAIDA), του University of California, στο San Diego (UCSD), αφού κλήθηκε να απολογηθεί για παραβίαση σήματος Stop, δημοσίευσε επιστημονική μελέτη για να εξηγήσει το πως και γιατί είναι αθώος.

Πρακτικά ισχυρίστηκε ότι λόγω της γωνίας θέασης από τον αστυνομικό, το γεγονός ότι οδηγούσε με μεγάλη ταχύτητα, σταμάτησε απότομα και εν συνεχεία επιτάχυνε σε μικρό χρονικό διάστημα, ο αστυνομικός δε μπορούσε παρά να το δει ως συνεχή πορεία χωρίς να σταματήσει. Φυσικά, τη γλίτωσε, αφού κανείς δεν τον ρώτησε πως σταμάτησε στιγμιαία κινούμενος με 40 χλμ/ώρα και εν συνεχεία επιτάχυνε στιγμιαία (με Toyota Yaris) πάλι στα 40 χλμ/ώρα. Σημασία έχει ότι γλύτωσε πρόστιμο $400.

Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα, μπορείς να διαβάσεις το paper στο arxiv, και δε θα σε συμβούλευα να χρησιμοποιήσεις την ίδια δικαιολογία αν ψιλιαστείς ότι ο δικαστής έχει διδακτορικό στη φυσική! Μπορείς όμως να ισχυριστείς ότι η αύξηση της εντροπίας του συστήματος σε οδήγησε σε αυτή την ‘αταξία’ και να εύχεσαι να μη κληθείς να αποδείξεις ότι το σύστημα ήταν κλειστό!

[Πηγή: PhysicsCentral | Photo: GP/Flickr]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...