Spy Photos: Το στοκ αγωνιστικό Nissan GT-R στο Nurburgring

Σχετικά άρθρα

Θυμάσαι την ανακοίνωση της Nissan ότι θέλει να τρέξει στον 24-ωρο αγώνα του Nurburgring στις 20 Μαίου με ένα εργοστασιακό GT-R Club Track Edition χωρίς να κάνει πάνω του καμία αλλαγή; Σήμερα βλέπουμε τις πρώτες φωτογραφίες που η ομάδα ανάπτυξης και σχεδιασμού του GT-R δοκιμάζει τις τελευταίες ρυθμίσεις για το αυτοκίνητο. Το πρώτο τεστ της “αγωνιστικής” έκδοση έλαβε χώρα στην Ιαπωνία και μετά μεταφέρθηκαν στο Nurburgring.

Αυτό που μαθαίνουμε είναι οι αναγκαστικές τροποποιήσεις που θα έχει το αυτοκίνητο που έγιναν σε συνεργασία με την Nismo, Nova Engineering και Northern Ring. Αρχικά έγιναν για λόγους ασφάλειας με τοποθέτηση ενός roll cage και μεγαλύτερου ρεζερβουάρ ασφαλείας χωριτηκότητας 120 λίτρα, διαιρούμενους τροχούς φάρδους 10 ιντσών, αγωνιστικά καθίσματα με ζώνες πολλαπλών σημείων και σύστημα πυρόσβεσης.

Επιπλέον, περισσότερη κάθετη δύναμη και καλύτερο συντελεστή οπισθέλκουσας που θα περάσουν αργότερα στην νέα αναβάθμιση του αυτοκινήτου. Στις ανάρτησης, τα σημεία στήριξης ενισχύθηκαν και τοποθετήθηκε ένα υψηλότερης απόδοσης σύστημα πέδησης με σφυρήλατες δαγκάνες. Ο κινητήρας παρέμεινε αμετάβλητος με τον 3,8-λίτρων twin-turbo V6 να αποδίδει 550 ίππους και stock μετάδοση στους τέσσερις τροχούς. Το εσωτερικό είναι πανομοιότυπο με τη Track Edition του Nissan GT-R.

Ο επικεφαλής μηχανικός του GT-R, Kazutaka Mizuno, δήλωσε για τα 2 αυτοκίνητα που θα λάβουν μέρος:

Πρώτα θέλουμε να τερματίσουμε μετά απο 24 ώρες, έτσι ώστε να αποδείξουμε την αξιπιστίας μας αλλά και να εξετάσουμε τα νέα μέρη. Το αυτοκίνητο δεν εξελίσσεται από το αγωνιστικό τμήμα μας, Nismo, αλλά απευθείας από τη ομάδα ανάπτυξης GT-R. Φέτος είναι ο τέταρτος χρόνος που το Nissan GT-R είναι στην αγορά και από το 2007 έγραψε χρόνο στο Nurburgring 7:38 και το μοντέλο 2012 7:20.

[Πηγή: AMS]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...