Η Renault έδωσε επίσημα τη πρώτη teaser φωτογραφία της τέταρτης γενιάς του Clio το οποίο θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση του Παρισιού τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η Renault είχε ανεβάσει στο Facebook μια φωτογραφία όπου καταλάθος πρέπει να μας έδειξε το πως θα μοιάζει το νέο Clio και οι φήμες ήθελαν να το παρουσιάζει στην έκθεση της Φρανκφούρτης του 2011, αλλά δεν το είδαμε εκεί.

Το νέο Clio θα επιδεικνύει τη μελλοντική σχεδιαστική εταιρική εικόνα, με ένα εντελώς νέο σχήμα εμπρός και πίσω. Το Clio θα είναι χαμηλότερο και πλατύτερο από το προηγούμενης γενιάς μοντέλο, θα έχει μια αιχμηρή νέα μύτη, και θα δανείζεται πολλά στοιχεία από τα πρωτότυπα Renault DeZir και Zoe αλλά και στην facelift έκδοση του Twingo.

Στο πίσω μέρος, όπως είδαμε από τις spy φωτογραφίες, δεν υπάρχουν χειρολαβές των πίσω θυρών, δίνοντας στο Clio μια σπορ εμφάνιση, όπως επίσης το μικρό πίσω παράθυρο, τα γωνιώδη πίσω φωτιστικά σώματα και στρογγυλεμένο πίσω άκρο είναι παρόμοια σε στυλ με το μεγαλύτερο Megane.

Το Clio 4 θα χρησιμοποιεί το ίδιο τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης, όμοιο με αυτό σημερινό Nissan Micra, καθώς και έναν 1.6-λίτρων τετρακύλινδρο diesel από το Scenic. Θα υπάρχει επίσης και η γρήγορη έκδοση, το Renaultsport Clio, το οποίο θα τροφοδοτείται από έναν 1.6-λίτρων turbo, με απόδοση όμοια με το σημερινό μοντέλο. Το βασικό μοντέλο θα φορά έναν τρικύλινδρο 900 κ.εκ. κινητήρα απόδοσης 90 ίππων.

Το Clio θα έρθει με πολλές επιλογές παραμετροποίησης, επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη να το φτιάχνει όπως αυτός θέλει. Η ιδέα είναι ότι η Renault προσπαθεί να μετατρέψει το Clio σε ένα icon car, έτσι ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί αυτοκίνητα όπως τα Mini.

[Πηγή: Renault]