Όπως είχε ανακοινώσει η Opel, σήμερα, 8 Μαΐου αποκάλυψε το όνομα του νέου της μικρού αυτοκινήτου πόλης. Το όνομα αυτού Adam, όπως είχε διαρρεύσει και παράλληλα έδωσε το πρώτο promo video του αλλά και 2 φωτογραφίες του, στις οποίες είναι βαριά καμουφλαρισμένο. Το αυτοκίνητο θα κάνει επίσημο ντεμπούτο στην έκθεση του Παρισιού τον Σεπτέμβριο με τις πωλήσεις του να ξεκινούν στα τέλη του 2012.

Θα είναι τρίπορτο, θα έχει μήκος 3.7 μέτρων, θα μπορεί να μεταφέρει με άνεση 4 επιβάτες και θα είναι πολύχρωμο. Παλαιότερα είχαμε μάθει ότι θα φορά μια νέα σειρά κινητήρων οι οποίοι έχουνε αναπτυχθεί από την GM σε συνεργασία με την κινέζικη SAIC και θα αποτελούνται από τρικύλινδρες και τετρακύλινδρες προτάσεις χωρητικότητας 1.000 έως 1.400 κ.εκ. H GM θα τοποθετήσει τους κινητήρες σε πολλά από τα αυτοκίνητα της, ενώ η SAIC θα τους τοποθετήσει στα MG και στα Roewe.

Οι κινητήρες θα είναι τεχνολογίας άμεσου ψεκασμού, κάνοντας τους κατά 10% πιο οικονομικούς από τους τωρινούς κινητήρες των μοντέλων της Opel και θα πληρούν το Euro 6. Δεν έχει γίνει αναφορά σχετικά με τις ιπποδυνάμεις των κινητήρων αυτών, ενώ για τους μόνους που υπάρχουν στοιχεία είναι για έναν 1.600αρη turbo βενζίνης και έναν 1.600αρη πετρελαίου οι οποίοι θα συνδυάζονται με ένα νέο διπλόδισκο αυτόματο κιβώτιο το οποίο θα μπορεί να αντέξει μέχρι 250 Nm ροπής.

Σχεδιαστικά θα δανείζεται αρκετά στοιχεία από το Trixx concept που είχε παρουσιάσει η Opel το 2004 διαθέτοντας τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρίας, ενώ το εσωτερικό του το έχουμε ήδη δει. Θα κατασκευαστεί πάνω σε μια κομμένη πλατφόρμα του Corsa και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Eisenach στη Γερμανία. Αναμένεται να κοστίζει γύρω στις 10.000 ευρώ. Ολόκληρο το PDF στη συνέχεια, ενώ μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ.

[Πηγή: Opel]