Τ’ ατυχήματα θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αφού η ταχύτητες είναι πολύ μεγάλες, ενώ και οι οδηγοί οδηγούν στο όριο, κάτι που σημαίνει ότι το ανθρώπινο λάθος υπάρχει, άρα και τ’ ατυχήματα, όταν πρόκειται για κάποιο σοβαρό λάθος.

Στο Super GT, στον πρόσφατο αγώνα, στο Fuji της Ιαπωνίας, συνέβη ένα τρομακτικό ατύχημα, όταν ο Tim Bergmeister έχασε τον έλεγχο της Porsche, με αποτέλεσμα να καταλήξει στον τοίχο που βρίσκεται στην έξοδο τού pit lane. Η δύναμη που δέχθηκε ο Bergmeister ήταν πολύ μεγάλη, ιδιαίτερα στην αριστερή πλευρά, ενώ υπάρχει κίνδυνος για τον αριστερό του πνεύμονα, τον οποίο οι γιατροί προσπαθούν να σώσουν. Στη δεξιά πλευρά, δεν υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί, ενώ δεν έχει δεχθεί χτύπημα στο κεφάλι, ούτε στη σπονδυλική στήλη. Εννοείται πως υπάρχουν κατάγματα, ωστόσο το σημαντικό είναι ότι η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί.

Στη συνέχεια, μπορείς να δεις το ατύχημα του Bergmeister. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς συνέβη αυτό το ατύχημα, καθώς δεν υπάρχουν πλάνα από άλλη κάμερα.

http://www.youtube.com/watch?v=0tbdmiL8KWo

[Πηγή: YouTube]