Τέρμα οι renderings φωτογραφίες και τα σκίτσα αφού η Porsche ξεκίνησε τις δοκιμές εξέλιξης της Macan και ήδη ο φωτογραφικός φακός την φωτογράφισε και βλέπουμε ότι μοιάζει μια μικρή Cayenne. Το αυτοκίνητο θα βγει στην αγορά το φθινόπωρο του 2013 και το όνομα της σημαίνει τίγρης στην Ινδονησιακή διάλεκτο και συνδυάζει την δύναμη, την γοητεία και την δυναμική, βασικά χαρακτηριστικά του νέου αυτοκινήτου της Porsche.

Η Porsche Macan θα γίνει το πέμπτο μοντέλο της εταιρίας και θα παίξει σημαντικό ρόλο στην στρατηγική της έως το 2018. Η Porsche ευελπιστεί η Macan να γίνει το ίδιο πετυχημένη όσο η Cayenne όταν αυτή βγει από το εργοστάσιο της Λειψίας στα τέλη του 2013, στο οποίο ήδη έχουνε ξεκινήσει οι εργασίες επέκτασης του. Η Porsche θα επενδύσει 500 εκατ. ευρώ για να δημιουργηθεί μια νέα γραμμή παραγωγής αλλά και ένα βαφείο ενώ θα δημιουργηθούν περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες τους μαθαίνουμε ότι θα φορά και έναν 3.0-λίτρων V6 twin-turbo απόδοσης 375 ίππων με 540 Nm ροπής. Ο κινητήρας βασίζεται πάνω στον 3.6-λίτρων V6 που φοράνε η Cayenne και η Panamera. Εκτός από τον V6 θα υπάρχει στη γκάμα και ο τετρακύλινδρος 2.0-λιτρος TSI των 220 ίππων (πρώτη φορά τετρακύλινδρος κινητήρας σε αυτοκίνητο της Porsche μετά την 968 που καταργήθηκε το 1995), ο V6 3.0-λίτρων TSI απόδοσης 304, ενώ από πλευράς πετρελαιοκινητήρων θα υπάρχει ο 2.0-λιτρος TDI των 200 ίππων, ο 3.0-λιτρος V6 των 250 και 310 ίππων. Σε ότι αφορά την υβριδική έκδοση αυτή θα φορά τον 2.0-λιτρο TSI των 211 ίππων ο οποίος θα συνδυάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα 33 kW (45 ίππων) με την συνολική ιπποδύναμη να αγγίζει τα 245 άλογα με 480 Nm ροπής.

Ανεξαρτήτως κινητήρων, η κίνηση θα στέλνεται σε όλους τους τροχούς είτε μέσω ενός 7-τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, είτε μέσω ενός 7-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη PDK.

Να θυμίσω ότι το νέο ελαφρύ και εύχρηστο entry-level crossover της Porsche θα κατασκευαστεί πάνω στην πλατφόρμα του Audi Q5 έτσι ώστε να τεθεί αντιμέτωπη με τα BMW X3Mercedes GLK και Range Rover Evoque. Θα διαθέτει νέα ανάρτηση, μεγαλύτερα φρένα και θα είναι μόνιμα τετρακίνητη. Υπάρχουν οι φήμες ότι η Macan θα είναι διαθέσιμη και σε 3-πορτη έκδοση ενώ θα έχει επιθετικότερη σχεδίαση σε σχέση με αυτή του Q5. Το εσωτερικό θα ακολουθήσει την σχεδίαση των Cayenne και Panamera, τα οποία κατασκευάζονται και αυτά στο εργοστάσιο της Λειψίας.

[Πηγή: TeamSpeed]