Η έκδοση παραγωγής του Lamborghini Urus θα βγει στην αγορά το 2017, θα ζυγίζει 2 τόνους

Σχετικά άρθρα

H Lamborghini παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου στα τέλη του Απριλίου, το Urus Concept, το πολυσυζητημένο SUV της, για την έκδοση παραγωγής του οποίου, τώρα μαθαίνουμε περισσότερες λεπτομέρειες, μέσω του διευθυντή έρευνας και ανάπτυξης της Lamborghini, Maurizio Reggiani.

Ο Reggiani μίλησε στο Autonews και δήλωσε ότι η παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2017 και θα κατασκευαστεί πάνω στη πλατφόρμα PL73 του VW Group, πάνω στην οποία θα κατασκευαστούν οι επόμενες γενιές των Audi Q7, Porsche Cayenne, VW Touareg και η έκδοση παραγωγής του Bentley EXP 9 F Concept.

Θα ζυγίζει 2.000 κιλά και θα διαθέτει αρκετά μέρη από CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic) και καπό, πόρτες και πορτμπαγκάζ κατασκευασμένα από ένα μείγμα αλουμινίου-μαγνησίου.

Μηχανικά η έκδοση παραγωγής δεν θα φορά τον V10 5.2-λίτρων που φορά το πρωτότυπο, αλλά έναν νέο Twin-Turbo V8 κινητήρα, ο οποίος θα βασιστεί πάνω στον ατμοσφαιρικό 4.2-λίτρων κινητήρα της Audi, και θα αποδίδει 608 άλογα.

Η Lamborghini σκοπεύει να πουλά 3.000 Urus τον χρόνο με τον Reggiani να τονίζει ότι το εργοστάσιο της Lamborghini στην Sant’ Agata Bolognese να μην μπορεί να χειριστεί εξολοκλήρου τη παραγωγή του, αλλά η τελική συναρμολόγηση του θα γίνεται σε αυτό. Αναλυτικές λεπτομέρειες για το πρωτότυπο μπορείς να διαβάσεις εδώ.

[Πηγή: Autonews]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...