Siemens eHighway, κάτι ανάμεσα σε τραμ και φορτηγό [w/video]

Σχετικά άρθρα

Τα τρόλεϊ και τα τραμ λειτουργούν εδώ και αρκετά χρόνια με την Siemens να θέλει να περάσει τη τεχνολογία αυτή και στους αυτοκινητόδρομους. Η γερμανική εταιρίας δοκιμάζει το σύστημα αυτό με μερικά φορτηγά της Mercedes τα οποία στην οροφή έχουνε ένα σύστημα που ενώνονται με ηλεκτροφόρα καλώδια, τα οποία δίνουν κίνηση στον υβριδικό κινητήρα ο οποίος αποτελείται από έναν κινητήρα πετρελαίου και έναν ηλεκτροκινητήρα.

Η ιδέα είναι τα φορτηγά να λειτουργούν με ρεύμα καθ’όλη τη διάρκεια που βρίσκονται στον αυτοκινητόδρομο και μόλις βγούνε από αυτόν, να λειτουργεί με τον υβριδικό κινητήρα τους. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται δραστικά η χρήση πετρελαίου, μειώνοντας παράλληλα και τις εκπομπές CO2. Η ιδέα φαντάζει απλή και αποτελεσματική, αρκεί βέβαια να δούμε αν θα περάσει ποτέ στη παραγωγή αφού χρειάζεται να στηθεί ένα δίκτυο ηλεκτροφόρων καλωδίων κατά μήκος των μεγάλων αυτοκινητόδρομων.

http://www.youtube.com/watch?v=–HWis8NZBI&feature=player_embedded

[Πηγή: Los Angeles Times, YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...