Τα τρόλεϊ και τα τραμ λειτουργούν εδώ και αρκετά χρόνια με την Siemens να θέλει να περάσει τη τεχνολογία αυτή και στους αυτοκινητόδρομους. Η γερμανική εταιρίας δοκιμάζει το σύστημα αυτό με μερικά φορτηγά της Mercedes τα οποία στην οροφή έχουνε ένα σύστημα που ενώνονται με ηλεκτροφόρα καλώδια, τα οποία δίνουν κίνηση στον υβριδικό κινητήρα ο οποίος αποτελείται από έναν κινητήρα πετρελαίου και έναν ηλεκτροκινητήρα.

Η ιδέα είναι τα φορτηγά να λειτουργούν με ρεύμα καθ’όλη τη διάρκεια που βρίσκονται στον αυτοκινητόδρομο και μόλις βγούνε από αυτόν, να λειτουργεί με τον υβριδικό κινητήρα τους. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται δραστικά η χρήση πετρελαίου, μειώνοντας παράλληλα και τις εκπομπές CO2. Η ιδέα φαντάζει απλή και αποτελεσματική, αρκεί βέβαια να δούμε αν θα περάσει ποτέ στη παραγωγή αφού χρειάζεται να στηθεί ένα δίκτυο ηλεκτροφόρων καλωδίων κατά μήκος των μεγάλων αυτοκινητόδρομων.

http://www.youtube.com/watch?v=–HWis8NZBI&feature=player_embedded

[Πηγή: Los Angeles Times, YouTube]

 • hellboy

  τι αλλο κουλο θα δουμε??????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  γιατι δεν βαζουν ενα ηλεκτρικο πλεγμα πανω απο το οδοστρωμα και να παιρνουμε τα συγκρουωμενα αμαξακια μας και να βολταρουμε?!!!!!!

 • sofokles5 (ex sofokles)

  εξυπνο…

 • Panos225

  Ας εξελιξουν πρωτα τα υβριδικα πετρελεοηλεκτρικα φορτιγα και ας αφησουν τις μαλακιες.Τελικα οι πιο μεγαλοι καγκουρες ειναι οι κατασκευαστες!!!!