Ξεκίνησε το Rally Acropolis 2012 [Photo Gallery]

Σχετικά άρθρα

Το Ράλλυ Ακρόπολις ξεκίνησε σήμερα και επίσημα, σε μια ημέρα γεμάτη δράση από νωρίς το πρωί, όπου τα κορυφαία πληρώματα του WRC αναμετρήθηκαν στη λασπωμένη Qualifying Stage, διεκδικώντας το δικαίωμα της επιλογής για την καλύτερη δυνατή θέση εκκίνησης στο πρώτο σκέλος του αγώνα. Εκεί, η ομάδα της Ford WRT έδειξε τη δυναμική της και, βέβαια, τους στόχους της, με τον Petter Solberg να επιτυγχάνει τον ταχύτερο χρόνο και τον Jari-Matti Latvala να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής. Παρά το ενδεχόμενο βροχόπτωσης στο αυριανό σκέλος, οι κορυφαίοι συνδυασμοί διάλεξαν να εκκινήσουν από τις πίσω θέσεις, ώστε να οδηγήσουν σε καθαρό δρόμο. Ωστόσο, ο αγώνας ξεκίνησε από σήμερα το απόγευμα, με τη διεξαγωγή της ειδικής διαδρομής «Κινέτα», στην οποία ο Latvala εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη σειρά εκκίνησης αρκετά πίσω και τον καθαρό δρόμο που αυτή εξασφάλισε, καταφέρνοντας τον ταχύτερο χρόνο, που τον θέτει και επικεφαλής του αγώνα. Από την πλευρά του, ο Solberg έχασε πολύτιμο χρόνο -λόγω επιλογής μαλακής γόμας ελαστικών- και δεν ακολούθησε το ρυθμό της πρώτης 3άδας, που συμπληρώθηκε από τους Sebastien Loeb και Mikko Hirvonen.

Στο PWRC τον ταχύτερο χρόνο, ο οποίος τον έθεσε και στην κορυφή της κατηγορίας, πέτυχε ο Valeriy Gorban (Mitsubishi Lancer Evo IX), ακολουθούμενος σε απόσταση αναπνοής από τον Benito Guerra (Mitsubishi Lancer Evo X). Τα δύο πληρώματα προηγούνται και μεταξύ των συνδυασμών με Gr. N, όπου την πρώτη 3άδα συμπληρώνει ο Andis Neiksans (Subaru Impreza WRX STi), με τους Λάμπρο Κύρκο–Γιώργο Πολυζώη (Mitsubishi Lancer Evo IX) να ακολουθούν. Τέλος, στον αγώνα του WRC Academy το καλύτερο ξεκίνημα είχαν οι Pontus Tidemand, Elfyn Evans και Alastair Fisher, που ήταν οι ταχύτεροι συνδυασμοί της κατηγορίας.

Νωρίτερα, όλα τα πληρώματα που συμμετέχουν στο φετινό αγώνα βρέθηκαν στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Εκκίνησης, σε ένα πραγματικά εορταστικό κλίμα, με μεγάλο πρωταγωνιστή τους θεατές, που έδωσαν το ηχηρό «παρών» και μαζί το δικό τους, ξεχωριστό χρώμα στην έναρξη του αγώνα. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, η υπηρεσιακός Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Τατιάνα Καραπαναγιώτη, ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων, Κώστας Λογοθέτης, η Πρόεδρος Οργανισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, Παναγιώτα Ψαράκη, και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Γιώργος Κολέτσος.

Η δράση συνεχίζεται από πολύ νωρίς αύριο, καθώς τα πληρώματα θα ξεκινήσουν στις 06:15 από το Service Park, με κατεύθυνση τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα και τη Φωκίδα, για να επιστρέψουν και πάλι στην Κορινθία ύστερα από 537 χιλιόμετρα και 8 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 169 χιλιομέτρων. Σύμφωνα, μάλιστα, με την εκτίμηση της πλειονότητας των οδηγών, η ύπαρξη μόνο δύο 15λεπτων Remote Service στην Ιτέα, χωρίς μεγάλες δυνατότητες επεμβάσεων, κάνει το έργο των πληρωμάτων ακόμα πιο σύνθετο, καθώς θα πρέπει να συνδυάσουν την ταχύτητα με την προστασία του αυτοκινήτου.

Το θερμόμετρο ανεβαίνει, και βέβαια, εκτός από τη δράση στις ειδικές διαδρομές, οι φίλοι του Ράλλυ Ακρόπολις και του WRC μπορούν να συναντήσουν τους αγαπημένους τους οδηγούς και να θαυμάσουν τα «όπλα» του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στην καρδιά του αγώνα στο Service Park, στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι. Δηλώσεις των πρωταγωνιστών αλλά και φωτογραφίες στη συνέχεια.

[learn_more caption=”Δηλώσεις“]

1 LOEB Sébastien – ELENA Daniel
«Καμία ιδιαίτερη αλλαγή στο αυτοκίνητο. Αύριο θα είναι δύσκολη μέρα, με ωραίες ειδικές. Πολύ ενδιαφέρουσες, μία πολύ γρήγορη. Λίγο απ’ όλα θα έχει η αυριανή μέρα.»

2 HIRVONEN Mikko – LEHTINEN Jarmo
«Δεν ήταν άσχημα. Είμαι σχετικά ευχαριστημένος από τον τρόπο που οδήγησα. Το μόνο πρόβλημα ήταν η σειρά εκκίνησης.»

3 LATVALA Jari-Matti – ANTTILA Miikka
«Όλα καλά. Είμαι ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο. Μου φάνηκε πολύ γρήγορο σε κάποια σημεία. Καμία αλλαγή στο αυτοκίνητο.»

4 SOLBERG Petter – PATTERSON Chris
«Τίποτα ιδιαίτερο στο αυτοκίνητο. Μια πρώτη ιδέα πήραμε για αύριο. Θα προσπαθήσουμε να επιτεθούμε αύριο.»

5 TANAK Ott – SIKK Kuldar
«Το αυτοκίνητο είναι ΟΚ. Καμία ιδιαίτερη αλλαγή. Ωραίες ειδικές αύριο, μόνο λίγο σκληρές.»

6 NOVIKOV Evgeny – GIRAUDET Denis
«Καμία αλλαγή στο αυτοκίνητο. Δεν είναι αρκετά σταθερό. Αύριο είναι μεγάλη μέρα, δύσκολη για τα ελαστικά.»

7 AL ATTIYAH Nasser – BERNACCHINI Giovanni
«Καμία αλλαγή στο αυτοκίνητο. Διαφορετική η μέρα αύριο. Μακριά και δύσκολη, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.»

9 OLIVEIRA Daniel Rolim – MAGALHAES Carlos
«Το αυτοκίνητο είναι ΟΚ. Οι συνθήκες λίγο δύσκολες. Θα μαλακώσω το αυτοκίνητο.»

10 OSTBERG Mads – ANDERSSON Jonas
«Καμία αλλαγή στο αυτοκίνητο, είναι καλό. Χάσαμε χρόνο λόγω θέσης εκκίνησης. Θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε αύριο.»

12 ARAUJO Armindo – RAMALHO Miguel
«Τίποτα ιδιαίτερο, θα αλλάξουμε λεπτομέρειες. Όλα ΟΚ με το αυτοκίνητο.»

14 NOBRE Paulo – PAULA Edu
«Θα επισκευάσουμε την πίσω πόρτα. Ο κινητήρας φαίνεται κουρασμένος, σαν να είμαστε στο Μεξικό, σε μεγάλο υψόμετρο.»

22 OGIER Sébastien – INGRASSIA Julien
«Θα αλλάξουμε το set-up. Δεν είμαι τελείως ευχαριστημένος με την ανάρτηση. Μεγάλη μέρα για όλους αύριο.»

STAGE FLASH – 1 Κινέτα
Ημερομηνία: 24.05.2012
Σκέλος: 1 Flash N°: 4
Ειδική Διαδρομή: 1 (Κινέτα) Μήκος: 25,24 χλμ.
Καιρικές συνθήκες: Συννεφιά
Κατάσταση δρόμου: Στεγνό

 

1 LOEB Sébastien – ELENA Daniel
«Καλός χρόνος. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε και τους χρόνους των υπολοίπων. Σε ορισμένα σημεία δεν είχα πρόσφυση. Δύσκολο να καταλάβεις πού πρέπει να πιέσεις και πού όχι.»

2 HIRVONEN Mikko – LEHTINEN Jarmo
«Κανένα πρόβλημα. Ήταν γλιστερή ειδική και δεν είμαι σίγουρος αν είχα το σωστό set-up. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν καθαρίζουμε το δρόμο για τους πίσω.»

3 LATVALA Jari-Matti – ANTTILA Miikka
«Καλή ειδική. Στο τέλος κατάφερα να καλύψω κάποιο χρόνο. Σε μερικά σημεία ήταν πολύ γρήγορη ειδική.»

4 SOLBERG Petter – PATTERSON Chris
«Ήταν απόφασή μου να χρησιμοποιήσω μαλακή γόμα. Ήταν λάθος. Νόμιζα πως θα ήταν περισσότερο μπόσικο το χώμα. Αλλά όλα καλά.»

5 TANAK Ott – SIKK Kuldar
«Το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό. Το χώμα είναι γλιστερό, έκανα ένα μικρό τετ-α-κε.»

6 NOVIKOV Evgeny – GIRAUDET Denis
«Έκανα κάποια λάθη. Τίποτα φοβερό.»

7 AL ATTIYAH Nasser – BERNACCHINI Giovanni
«Δεν υπάρχει σωστή γραμμή. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Το αυτοκίνητο γλίστραγε. Έπρεπε να τερματίσουμε. Αύριο είναι μεγάλη μέρα.»

8 NEUVILLE Thierry – GILSOUL Nicolas
«Ήταν η χειρότερη ειδική που έχω κάνει ποτέ. Κακό set-up. Γλίστραγε συνεχώς. Όταν προσπαθούσα να πιέσω, το αυτοκίνητο υπέστρεφε.»

9 OLIVEIRA Daniel Rolim – MAGALHAES Carlos
«Ήταν πολύ δύσκολη για αρχή. Προσπάθησα για το καλύτερο. Πολύ δύσκολη.»

10 OSTBERG Mads – ANDERSSON Jonas
«Η ειδική ήταν σχετικά καλή. Η αδυναμία μου είναι η έλλειψη εμπειρίας στο ράλλυ. Το διασκεδάζω. Οι σημειώσεις μου είναι καλές. Πιστεύω ότι η ειδική χρειάζεται καθάρισμα. Καθαρίζουμε αρκετά για τους πίσω…»

12 ARAUJO Armindo – RAMALHO Miguel
«Ήταν ωραία ειδική. Πολύ γλιστερή και δύσκολη, λόγω σκόνης. Πολλοί θεατές. Ωραίο ξεκίνημα.»

14 NOBRE Paulo – PAULA Edu
«Το πρόβλημα ήταν η σκόνη μέσα στο αυτοκίνητο. Η ειδική είναι για τους νέους οδηγούς, όχι για μένα. Ήταν ατελείωτη!»

21 PROKOP Martin – HRUZA Zdenek
«Είχαμε ένα μικρό πρόβλημα με το κιβώτιο. Ο δρόμος είναι σκληρός. Πάλευα να κρατήσω το αυτοκίνητο στην ευθεία.»

FLASH – ΤΕΛΕΤΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
1 LOEB Sébastien – ELENA Daniel

«Είναι δύσκολος αγώνας. Έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας. Όταν ξεκινώ ένα ράλλυ, στόχος μου είναι να νικήσω, όμως πρέπει να προσέξουμε λίγο τα ελαστικά. Ελπίζω να γίνει καλή μάχη για τη νίκη.»

2 HIRVONEN Mikko – LEHTINEN Jarmo
«Το Ακρόπολις είναι ένα γνωστό για πολλούς από εμάς ράλλυ. Θυμίζει παλιούς αγώνες, γιατί έχει μερικές πολύ σκληρές ειδικές. Ελπίζω να έχω το ρυθμό της Αργεντινής και να ανταγωνιστώ τους άλλους οδηγούς.»

3 LATVALA Jari-Matti – ANTTILA Miikka
«Είναι μια πολυάσχολη μέρα, με σφιχτό πρόγραμμα. Οι δύο πρώτες μέρες είναι εξίσου σφικτές. Σάββατο και Κυριακή είναι καλύτερες. Στόχος μου είναι να παλέψω για το πόντιουμ. Θα ήταν φανταστικό να μπορέσω να διεκδικήσω τη νίκη. Θα δούμε.»

4 SOLBERG Petter – PATTERSON Chris
«Ανυπομονώ για τις ειδικές. Είναι ενδιαφέρουσες. Μου αρέσει πολύ αυτό το ράλλυ. Υπάρχουν πολλοί θεατές. Στόχος μου είναι να νικήσω και θα πάω flat out από το ξεκίνημα.»

5 TANAK Ott – SIKK Kuldar
«Έχω καλό προαίσθημα. Ο αγώνας είναι σκληρός. Δεν είναι εύκολο για τα αυτοκίνητα, αλλά θα πρέπει να το ελέγξουμε. Να συνεχίσουμε τον αγώνα. Αυτό είναι το σημαντικό.»

6 NOVIKOV Evgeny – GIRAUDET Denis
«Έχω καλό προαίσθημα. Είναι δύσκολο και σκληρό ράλλυ, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.»

7 AL ATTIYAH Nasser – BERNACCHINI Giovanni
«Περιμένω να οδηγήσω. Απογοητεύτηκα με το κλατάρισμα το πρωί. Στόχος μας είναι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.»

8 NEUVILLE Thierry – GILSOUL Nicolas
«Αισθάνομαι όμορφα που ξεκινάω το Ακρόπολις. Είμαστε έτοιμοι για τη μεγαλύτερη ειδική του αγώνα. Πρέπει να ξεκινήσουμε συγκεντρωμένοι από την αρχή. Στόχος μου είναι να τερματίσω χωρίς προβλήματα, οδηγώντας καλά.»

9 OLIVEIRA Daniel Rolim – MAGALHAES Carlos
«Στόχος είναι ο τερματισμός, αλλά θα δούμε πρώτα τις ειδικές. Πρέπει να δούμε πόσο δύσκολες θα είναι οι συνθήκες για το αυτοκίνητο.»

10 OSTBERG Mads – ANDERSSON Jonas
«Είναι σκληρός αγώνας, αλλά τα αυτοκίνητα μπορούν να ανταπεξέλθουν. Πρέπει να φερθούμε έξυπνα σε ορισμένες ειδικές, κάποιες άλλες είναι καλές. Θέλουμε να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Το πόντιουμ είναι πάντα ο στόχος, αλλά γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο. Θα πιέσουμε από την αρχή και θα δούμε πού βρισκόμαστε.»

12 ARAUJO Armindo – RAMALHO Miguel
«Είναι ένα πραγματικά δύσκολο ράλλυ. Πρέπει να προστατεύσουμε το αυτοκίνητο και να αποφύγουμε τα προβλήματα. Στόχος μου είναι να κερδίσω βαθμούς για το Πρωτάθλημα.»

14 NOBRE Paulo – PAULA Edu
«Είμαι ικανοποιημένος που θα ανοίξω την αυλαία του Ράλλυ των Θεών. Θα προσπαθήσω να μείνω στο δρόμο, να αποφύγω τις πέτρες, να προστατεύσω το αυτοκίνητο και να τερματίσω χωρίς να κάνω χρήση του superally, έτσι ώστε να κερδίσω βαθμούς στο Πρωτάθλημα.»

21 PROKOP Martin – HRUZA Zdenek
«Περιμένουμε με ανυπομονησία τις ειδικές. Μου αρέσει αυτό το ράλλυ. Είναι δύσκολο να οδηγείς το αυτοκίνητο σε διαφορετικές συνθήκες. Θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε, μιας και ακόμη μαθαίνω.»

22 OGIER Sébastien – INGRASSIA Julien
«Είναι πάντα ωραίο να βρίσκομαι στην εκκίνηση ενός αγώνα WRC. Το Ακρόπολις είναι δύσκολο για το αυτοκίνητο, αλλά ως συνήθως θα κάνουμε το καλύτερο και θα προσπαθήσουμε να είμαστε οι καλύτεροι στην κατηγορία μας.»

23 MIKKELSEN Andreas – FLOENE Ola
«Είναι η πρώτη μου φορά εδώ. Μερικές ειδικές είναι πραγματικά όμορφες. Άλλες σκληρές. Οι σκληρές είναι οι σκληρότερες που έχω δει στην καριέρα μου. Ο Ogier θα είναι πολύ γρήγορος εδώ. Ελπίζω να μπορέσω να συναγωνιστώ το ρυθμό του. Είναι δύσκολος αγώνας για μένα, γιατί δεν έχω οδηγήσει ξανά σε σκληρά ράλλυ.»

32 FUCHS SIERLECKI Nicolas – MUSSANO Fernando
«Είναι η πρώτη μου φορά εδώ. Το ράλλυ είναι πολύ δύσκολο. Θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε, ειδικά την Παρασκευή, που είναι μια πολύ σκληρή μέρα. Θα προσπαθήσω να προστατεύσω το αυτοκίνητο, να βρίσκομαι στις πρώτες θέσεις και να πιέσω την Κυριακή.»

33 LIGATO Marcos Sebastian – GARCIA RUBEN
«Ανυπομονώ να ξεκινήσω. Είναι η πρώτη μου φορά εδώ και το ράλλυ είναι το χειρότερο που έχω δει από πλευράς ειδικών. Ειδικά την Κυριακή οι ειδικές είναι πολύ σκληρές. Στόχος μου είναι ο τερματισμός, γιατί αυτό θα μου εξασφαλίσει βαθμούς.»

38 GUERRA Benito – ROZADA H.DEZ Borja
«Είμαι πραγματικά ευτυχής που βρίσκομαι εδώ. Είναι η πρώτη μου φορά στην Ελλάδα και οι ειδικές είναι οι σκληρότερες που έχω δει. Αλλά είναι μια νέα πρόκληση. Πρέπει, όμως, να κερδίσουμε, έτσι ώστε να είμαστε πιο άνετοι για το Πρωτάθλημα στη συνέχεια .»

40 LINARI Gianluca – FORTUNATO Monica
«Είναι το τρίτο μου Ακρόπολις. Μου αρέσει. Είναι δύσκολο και σκληρό. Μερικές ειδικές είναι καλές, άλλες κλασικές ελληνικές. Είναι σημαντικό να μην σπάσουμε το αυτοκίνητο.»

51 PAVLIDES Spyros – KLINGER Nicolas
«Είναι η πρώτη μου φορά με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC, αλλά και με το νέο μου συνοδηγό. Οι ειδικές είναι πάρα πολύ καλές, με εξαίρεση κάποια κατηφορικά κομμάτια, όπου έχεις περισσότερα να χάσεις, παρά να κερδίσεις.»

54 KYRKOS Lambros – POLYZOIS George
«Αυτό είναι το πρώτο μας Ακρόπολις. Οι ειδικές είναι πολύ δύσκολες. Πάμε για τον τερματισμό. Και το Πρωτάθλημα παίζει ρόλο, αλλά εμάς μας ενδιαφέρει ο τερματισμός.»

56 PSYLOS Dimitris – KONDOS Konstantinos
«Είναι ένα Ράλλυ Ακρόπολις όπως πάντα: μακρύ και δύσκολο. Η αλήθεια είναι πως το γεγονός ότι συμμετέχουμε και για το Ελληνικό Πρωτάθλημα μας φρενάρει. Όμως, έχουμε στο μυαλό μας όλο το τριήμερο του αγώνα.»

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

WRC: Ο Rovampera νικητής στο Rally Κένυας

Ο Kalle Rovanpera κέρδισε για δεύτερη φορά το Rally Κένυας αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Takamoto Katsuta, κάνοντας έτσι το 1-2 για την Toyota....

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

WRC: Το Rally των Καναρίων Νήσων στο ημερολόγιο του 2025

Ακολουθώντας τα βήματα του Rally Λετονίας και του Rally Πολωνίας, τα οποία χρησιμοποίησαν το μονοπάτι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC) για να συμμετάσχουν στο...