Η Renault παρουσίασε σήμερα με κάθε λεπτομέρεια το Alpine A110-50 Concept, το πρωτότυπο που δημιούργησε ώστε να γιορτάσει τα 50στα γενέθλια του Alpine A110.

Το πρωτότυπο στιλιστικά δανείζεται πολλά στοιχεία από το πρωτότυπο DeZir που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Παρισιού του 2010. To σώμα του είναι κατασκευασμένο από carbon, είναι βαμμένο στο μπλε χαρακτηριστικό χρώμα των αυτοκινήτων της Alpine, έχοντας ωστόσο πορτοκαλί λεπτομέρειες. Έχει διαχύτη, LED φωτιστικά σώματα και μια τεράστια πίσω αεροτομή ενώ στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα σπορ bucket καθίσματα της Sabelt επενδυμένα με Alcantara, το κοφτό τιμόνι και το roll cage.

Είναι κεντρομήχανο, έχει κατασκευαστεί πάνω στο σωληνωτό σασί του αγωνιστικού Megane Trophy και φορά τον 3.5-λίτρων VQ V6 κινητήρα απόδοσης 400 ίππων 422 Nm ροπής με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός ημι-αυτόματου 6-τάχυτου διπλόδισκου κιβωτίου με paddles στο τιμόνι. Έχει αναλογία βάρους 52.2:47.8, πατά πάνω σε 21″ ζάντες με ελαστικά Michelin διαστάσεων 245/35 μπροστά και 265/35 πίσω και φορά μεγάλα εξαπίστονα φρένα μπροστά διαστάσεων 356 mm και τετραπίστονα 330 mm πίσω.

Ζυγίζει 880 κιλά, έχει διαστάσεις 4.330 μέτρα μήκος, 1.961 mm πλάτος και 1.230 mm ύψος, με χώρο αποσκευών 30 λίτρων.

Η Renault εξετάζει το ενδεχόμενο να το περάσει στη παραγωγή. Το μοντέλο θα παρουσιαστεί και στο Goodwood τον Ιούνιο προτού εκτεθεί και στην έκθεση του Παρισιού τον Σεπτέμβριο του έτους. Αναλυτικές λεπτομέρειες μπορείς να βρεις σε αυτό το PDF.

[tabs slidertype=”top tabs” fx=”slide”] [tabcontainer] [tabtext]Video 1[/tabtext] [tabtext]Video 2[/tabtext] [/tabcontainer] [tabcontent] [tab][/tab] [tab][/tab] [/tabcontent] [/tabs]

[Πηγή: Renault]