Η Renault έχει επιβεβαιώσει εδώ και καιρό ότι ετοιμάζει ένα νέο μικρό crossover το οποίο θα κατασκευαστεί στη πλατφόρμα του Nissan Juke και στιλιστικά θα δανείζεται στοιχεία από το Captur Concept. Το αυτοκίνητο θα αντικαταστήσει τα Modus και Grand Modus και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Renault στη πόλη Valladolid της Ισπανίας, στο ίδιο που κατασκευάζονται τα Modus και Grand Modus.

Παλαιότερα, είχε γίνει γνωστό, ότι οι Γάλλοι ετοιμάζουν δύο αυτοκίνητα παραγωγής τα οποία θα βασίζονται πάνω στο Captur. Το ένα θα είναι ένα μικρό 5-θέσιο crossover παρόμοιο με το Nissan Juke του οποίου θα δανείζεται την πλατφόρμα. Το άλλο θα είναι ένα 3-θυρο crossover και θα είναι κάτι αντίστοιχο με την τρίθυρη έκδοση του Range Rover Evoque. Φημολογείται ότι η Renault ίσως ετοιμάσει και ένα coupe-like σχεδίασης αυτοκίνητο το οποίο θα το τοποθετήσει στην premium supermini κατηγορία των Citroen DS3 και Mini Cooper.

Η έκδοση παραγωγής του πεντάθυρου αναμένεται να παρουσιάζεται πρώτη το 2013 με το τρίθυρο μοντέλο να κυκλοφορεί λίγο αργότερα. Σε ότι αφορά το νέο πρωτότυπο που θα μας παρουσιάσει η Renault, αυτό θα είναι ένα van και θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη, το οποίο θα μας δείχνει το πως θα μοιάζει η επόμενη γενιά του Kangoo.


[Πηγή: Autonews]

 • Killer88

  Τι αργούν ? Ούτως ή άλλως copy paste του Juke θα είναι, πάντως δείχνει ομορφότερο.

  • Κώστας

   επειδη θα εχει την ιδια πλατφορμα με το Juke σημαινει οτι ειναι copy-paste?
   αλλο παλι και αυτο…

  • Killer88

   Copy-paste μηχανικά αλλά και εμφανισιακά θα μοιάζουν πολύ όπως φαίνεται. Γιατί σου φαίνεται τόσο κακό αυτό που είπα, όλοι το κάνουν πλέον.

 • $27080344

  πολυ τολμηρος ο σχεδιασμος του…