Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος Hartmann έπιασε στα χέρια ακόμα και το μεσαία van της VW, το Transporter T5. Η πέμπτη γενιά του δημοφιλούς van της VW μπορεί να μην έχει τον εικονικό χαρακτήρα των πρώτων χρόνων του αλλά δε παύει να είναι μια ολοκληρωμένη επιλογή.

Ο Hartmann, λοιπόν, του έδωσε το στίγμα του, αναβαθμίζοντας το αισθητικά αλλά και μηχανικά και δίνοντας του το όνομα “Prime”. Το μηχανικό κιτ περιλαμβάνει αναβάθμιση του εγκεφάλου του πετρελαιοκινητήρα των 2 λίτρων TDI και έτσι τα 140 άλογα και 340 Nm ροπής που βγαίνει από το εργοστάσιο γίνονται 165 και 395 αντίστοιχα. Επίσης, βάζει το χέρι του και στο 2-λιτρο BiTDI που τα 179 άλογα αυξάνονται στα 212 και η ροπή από τα 400 Nm σε 460 Nm. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν ένα σπορ σύστημα εξάτμισης και ένα κιτ ηλεκτρονικού επιταχυντή που βελτιώνει την απόκριση στο γκάζι. Τέλος, μηχανικά κλείνει με μια χαμηλωμένη κατά 3 εκατοστά σπορ ανάρτηση.

Στο στιλιτικό κομμάτι,το πρώτο πράγμα που παρατηρείς είναι οι ευμεγέθη ζάντες 20 ιντσών σε ελαστικά 275/30. Επίσης διαθέτει μπροστινό σπόιλερ, πλαϊνές και πίσω ποδιές αλλά τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης, με κάποια. Για το εσωτερικό υπάρχουν αρκετές επιλογές ανάλογα τις επιθυμίες του πελάτη και περιλαμβάνουν βελούδινες μοκέτες και μέρη από carbon.

[Πηγή: Hartmann]