Την περασμένη εβδομάδα μάθαμε ότι η Renault θέλει να βγάλει στη παραγωγή το Alpine A110-50 Concept, αφού η απήχηση που είχε τόσο κατά την παρουσίαση του στο GP του Μονακό, όσο και στο Goodwood ήταν μεγάλη. Ο CΟO της Renault, Carlos Tavares, σε συνέντευξη του στο Βρετανικό Auto Express, δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να βγάλει το Alpine στη παραγωγή με κόστος κοντά στις 50.000 ευρώ.

Το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με μια άλλη αυτοκινητοβιομηχανία, και θα φορά είτε πλατφόρμα της Nissan είτε της Mercedes. Η απόφαση αναμένεται να παρθεί στα τέλη του 2012. Στόχος της Renault είναι να κατασκευάσουν ένα υπέροχο αυτοκίνητο το οποίο θα είναι αντάξιο του Alpine A110, αλλά για να το κάνουν αυτό και να είναι κερδοφόρο για την εταιρία, πρέπει να μοιραστούν το κόστος ανάπτυξης. Αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα το δούμε στους δρόμους μέσα στα επόμενα 3 με 5 χρόνια από σήμερα.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζουν να παρουσιάσουν το πολυτελές υπο-brand Initial Paris, με τα αυτοκίνητα αυτά να βασίζονται πάνω σε αυτοκίνητα της Mercedes, με την οποία έχει συνάψει συμφωνία εδώ και μερικά χρόνια. Η εταιρία θα στοχεύει κυρίως στην Αγοράς της Δυτικής Ευρώπης και της Κίνας, κλέβοντας πωλήσεις από το VW Group.

[Πηγή: Autoexpress]