Η Ford C-Max και Grand C-Max διαθέσιμα και με τον 1.0l EcoBoost

Σχετικά άρθρα

Η Ford ανακοίνωσε ότι τα C-Max και Grand C-Max είναι διαθέσιμα με 1.000αρη ecoboost βενζινοκινητήρα, ο οποίος πήρε το βραβείο του καλύτερου κινητήρα για το 2012.

Η διαθεσιμότητα τους θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο και στις δύο εκδόσεις, 100 και 125 άλογα, με τον C-Max να καταναλώνει 5.1 λίτρα/100 χλμ και να εκπέμπει 117 γρ/χλμ στην έκδοση με τα 100 άλογα και 5.2 λίτρα/100 χλμ και 119 γρ/χλμ CO2 στην έκδοση με τα 125 άλογα.

Η Ford έχει πουλήσει περισσότερα από 200.000 C-Max και Grand C-Max από το 2010, ενώ περισσότεροι από 4.700 πελάτες σε όλη την Ευρώπη έχουν παραγγείλει το Focus 1.0l EcoBoost  τον πρώτο πλήρη μήνα πωλήσεων.

Η Ford προβλέπει ότι μέχρι το 2015 πάνω από τα μισά αυτοκίνητα της Ευρωπαϊκής παραγωγής που προορίζονται για την Ευρώπη θα φέρουν κινητήρες EcoBoost – που επίσης διατίθενται σε εκδόσεις 1.6l και 2.0l.

Τα αναβαθμισμένα C-Max και Grand C-Max θα προσφέρουν σύστημα συνδεσιμότητας SYNC με Emergency Assistance και προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού Active City Stop,Lane Keeping Aid, Lane Departure Warning, Auto High Beam, Driver Alert και Traffic Sign Recognition.

Οι πελάτες θα μπορούν επίσης να παραγγείλουν Blind Spot Information System (BLIS) και Ηλεκτρική Πίσω Πόρτα καθώς και τη μοντέρνα νέα απόχρωση Burnished Glow. Όλα τα μοντέλα Ford C-MAX και Grand C-MAX για την Ευρώπη παράγονται στο εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια της Ισπανίας.

[Πηγή: Ford]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Η Ford τοποθετεί τον Βραβευμένο 1.0l EcoBoost βενζινοκινητήρα στα CMAX και Grand CMAX

  • Η Ford θα προσφέρει τα C-MAX και Grand C-MAX με τον 1.0l EcoBoost –  το ‘Διεθνή Κινητήρα της Χρονιάς’ για το 2012 – από τον Οκτώβριο
  • Η Ford εκτιμά ότι και τα δύο αυτοκίνητα θα πετυχαίνουν την καλύτερη κατανάλωση στην κατηγορία: το C-MAX υπολογίζεται ότι θα καταναλώνει  5,1l/100km*, το Grand C-MAX αντίστοιχα 5,2 l/100 km
  • Το C-MAX αναβαθμίζεται επίσης με σύστημα συνδεσιμότητας SYNC με Emergency Assistance, και προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού με Active City Stop, Lane Keeping Aid, Lane Departure Warning, Auto High Beam, Driver Alert και Traffic Sign Recognition

ΚΟΛΩΝΙΑ, Γερμανία, 23 Ιουλίου, 2012 – Η Ford Ευρώπης θα προσφέρει τα C-MAX και Grand C-MAX με το βενζινοκινητήρα 1.0l EcoBoost από φέτος τον Οκτώβριο. Ο συνδυασμός του βραβευμένου κινητήρα και του δημοφιλούς πολυχρηστικού αναμένεται να προσφέρει την καλύτερη κατανάλωση καυσίμου με τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 στην κατηγορία.

Οι πελάτες της Ford θα μπορούν να αγοράσουν C-MAX και Grand C-MAX με τον κινητήρα βενζίνης 1.0l EcoBoost που μόλις πρόσφατα έλαβε τη διάκριση “International Engine of the Year” για το 2012 σε εκδόσεις 100 PS και 125 PS.

Το Ford C-MAX 1.0l EcoBoost προβλέπεται να καταναλώνει 5,1l/100km και 117g/km CO2 και στις δύο εκδόσεις ισχύος, ενώ το Grand C-MAX αντίστοιχα 5,2l/100km και 119g/km CO2.

«Ο κόσμος αγαπά αυτό τον κινητήρα – σε κάνει να χαμογελάς όταν οδηγείς και είναι απίστευτα οικονομικός» δήλωσε ο Roelant de Waard, αντιπρόεδρος, Marketing, Sales & Service, Ford Ευρώπης. «Όντας ήδη πολύ δημοφιλής στο νέο Focus, μας φάνηκε απόλυτα λογικό να τον προσθέσουμε στα C-MAX και Grand C-MAX το συντομότερο δυνατόν».

Η Ford έχει πουλήσει πάνω από 200.000 C-MAX και Grand C-MAX στην Ευρώπη από το 2010 που κυκλοφόρησαν οι τελευταίες εκδόσεις τους. Τα δύο μοντέλα φέτος πέτυχαν το μεγαλύτερο μερίδιο της Ford στην κατηγορία πολυχρηστικών οχημάτων (MAV) από το 2003 που κυκλοφόρησε το πρώτο C-MAX στην αγορά.

Ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.0l EcoBoost χρησιμοποιεί υπερσυμπίεση, άμεσο ψεκασμό καυσίμου και μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής συνδυάζοντας την ισχύ ενός μεγαλύτερου κινητήρα με την κατανάλωση ενός μικρότερου. Κατασκευάζεται στο εργοστάσιο κινητήρων της Ford στην Κολωνία (Γερμανία) και στην Κραϊόβα (Ρουμανία).

Περισσότεροι από 4.700 πελάτες σε όλη την Ευρώπη έχουν παραγγείλει Focus 1.0l EcoBoost  τον πρώτο πλήρη μήνα πωλήσεων, δηλαδή περίπου το ένα τέταρτο των πωλήσεων του μοντέλου στις 19 παραδοσιακές Ευρωπαϊκές αγορές της Ford.

Η Ford προβλέπει ότι μέχρι το 2015 πάνω από τα μισά αυτοκίνητα της Ευρωπαϊκής παραγωγής που προορίζονται για την Ευρώπη θα φέρουν κινητήρες EcoBoost – που επίσης διατίθενται σε εκδόσεις 1.6l και 2.0l.

Τα αναβαθμισμένα C-MAX και Grand C-MAX θα προσφέρουν σύστημα συνδεσιμότητας SYNC με Emergency Assistance και προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού Active City Stop,Lane Keeping Aid, Lane Departure Warning, Auto High Beam, Driver Alert και Traffic Sign Recognition.

Οι πελάτες θα μπορούν επίσης να παραγγείλουν Blind Spot Information System (BLIS) και Ηλεκτρική Πίσω Πόρτα καθώς και τη μοντέρνα νέα απόχρωση Burnished Glow.

Όλα τα μοντέλα Ford C-MAX και Grand C-MAX για την Ευρώπη παράγονται στο εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια της Ισπανίας.

* Όλες οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2 σε γραμ./χλμ. προέρχονται από επίσημες δοκιμές σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 93/116/EC. Οι αναφερόμενες τιμές κατανάλωσης βασίζονται στην Ευρωπαϊκή Οδηγία Οικονομίας Καυσίμου EU 80/1268/EEC και διαφέρουν από τα αποτελέσματα κατανάλωσης του κύκλου οδήγησης σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Σχετικά με τη Ford Motor Company

Η Ford Motor Company, ηγέτης της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας με έδρα στο Dearborn, Mich., κατασκευάζει ή διανέμει αυτοκίνητα σε έξι ηπείρους. Έχοντας περίπου 164.000 εργαζόμενους και 70 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο, οι αυτοκινητιστικές μάρκες της εταιρίας περιλαμβάνουν τις Ford και Lincoln. Η εταιρία παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω της Ford Motor Credit Company. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της Ford, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.fordmotorcompany.com.

Η Ford Ευρώπης είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, πώληση και συντήρηση οχημάτων μάρκας Ford σε 51 ανεξάρτητες αγορές ενώ απασχολεί περίπου 66.000 άτομα. Επιπλέον της Ford Motor Credit Company, οι δραστηριότητες της Ford Ευρώπης περιλαμβάνουν το Ford Customer Service Division για την υποστήριξη των πελατών και 22 εγκαταστάσεις παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων των κοινοπραξιών. Τα πρώτα αυτοκίνητα Ford έφτασαν στην Ευρώπη το 1903 – τη χρονιά που ιδρύθηκε η Ford Motor Company. Η Ευρωπαϊκή παραγωγή ξεκίνησε το 1911.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...