Η Ferrari προσπαθεί να δοκιμάζει incognito την F70, της οποίας ο σχεδιασμός έχει ήδη ολοκληρωθεί, και σε αυτόν έχουνε συμβάλει τόσο ο οίκος Pininfarina, όσο και το εσωτερικό τμήμα σχεδιασμού της Ferrari, με επικεφαλή τον Flavio Manzoni.

Η νέα spy φωτογραφία δεν μας δείχνει κάτι το διαφορετικό από αυτό που ήδη έχουμε δει, αφού η F70 θα διαθέτει στοιχεία από το Millechili concept, την P4/5 του James Glickenhaus, αλλά και κάτι από το πίσω μέρος της Pagani Zonda. Το μπροστά μέρος δανείζεται στοιχεία από τις 458 Italia και FF, με το Ιταλικό Carpassion να έχει ετοιμάσει ήδη δύο rendering φωτογραφίες. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2012, όπως έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο Montezemolo.

Το hypercar θα διαθέτει ενεργή αεροδυναμική και όπως ξέρουμε κάτω από το καπό θα φορά έναν νέο θηριώδη V12 7.3-λίτρων κινητήρα, ο οποίος θα είναι μια βελτιωμένη έκδοση του V12 που φορά η F12berlinetta, ενώ υπάρχουν φήμες ότι ο κινητήρας θα είναι ίδιος με αυτόν της Berlinetta 6.3-λίτρων. Όπως και να έχει, θα αποδίδει 800 άλογα και σε συνδυασμό με το KERS, θα αποδίδει συνολικά 920 άλογα. Το βάρος της αναμένεται να κυμαίνεται στα 1.134 κιλά, 200+ λιγότερα, από τα 1.365 της Enzo, και θα διαθέτει σώμα κατασκευασμένο από carbon και αλουμίνιο. Τα 0-100 χλμ/ώρα αναμένεται να τα κάνει σε λιγότερο από 2,5 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 408 χλμ/ώρα. Επίσης κυκλοφόρησαν φήμες ότι ίσως η F70 θα φορά biturbo κινητήρα, θα είναι τετρακίνητη και θα αποδίδει συνολικά 1.000 άλογα.

H F70 θα διαθέτει το νέο HY-KERS που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Πεκίνου, το οποίο θα μειώνει τη κατανάλωση κατά 40%, ενώ παράλληλα αυξάνει τις επιδόσεις. Το σύστημα ζυγίζει 120 κιλά και παρότι το πρόσθετο βάρος, χάρις σε αυτό, τα 0-200 χλμ/ώρα, η F70 τα κάνει σε 3 δευτερόλεπτα γρηγορότερα σε σχέση με το αν δεν το φορούσε. Η Ferrari αντιστάθμισε το πρόσθετο βάρος μειώνοντας το βάρους του σασί και του κινητήρα, ενώ οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιεί το HY-KERS, είναι της Samsung Electronics, με την Ferrari να τις τοποθετεί σε δικά της πακέτα.

Το hypercar θα φορά ένα σασί κατασκευασμένο από τον ίδιο βαθμό carbon, που κατασκευάζονται και τα μονοθέσια της Formula 1. Το carbon αυτό είναι ελαφρύτερο και ανθεκτικότερο σε σχέση με αυτό που έχει χρησιμοποιηθεί στην Enzo και στην F50.

[Πηγή: FerrariChat]