Η BMW φαίνεται ότι θα παρουσιάσει μια “πρωτότυπη” έκδοση της νέας Μ3 στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2013, με την έκδοση παραγωγής να παρουσιάζεται μερικούς μήνες μετά, στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, με τις πωλήσεις να ξεκινούν από τις αρχές του 2014.

Η νέα M3 θα διαθέτει ένα ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης και κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο 6-κύλινδρος σε σειρά κινητήρας 3.2-λίτρων ο οποίος βασίζεται πάνω στον V8 4.0-λίτρων της εταιρίας. Θα διαθέτει turbo και θα αποδίδει κοντά στα 450 άλογα, ενώ θα υπάρχει διαθέσιμο και ένα βελτιωτικό πακέτο, σαν το Performance package της Mercedes για τα μοντέλα της AMG, το οποίο θα ανεβάζει την απόδοση στα 480 άλογα με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 300 χλμ/ώρα. Θα συνδυάζεται με έναν 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, αντίστοιχο με αυτό της M5.

Οι πόρτες, το καπό και αρκετά μέρη του θα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο και θα φορά ένα αεροδυναμικό bodykit με μπροστά προφυλακτήρα με μεγάλες εισαγωγές αέρα, που θυμίζει αρκετά αυτόν της νέας M6, νέο καπό, διάτρητα αεριζόμενα φρένα, διαχύτη και τετραπλές απολήξεις των εξατμίσεων.

[Πηγή: Autoweek]