Η coupe έκδοση της Alfa Romeo 4C θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του από το καλοκαίρι του 2013 και οι φήμες μιλούν ότι η Alfa Romeo θα την βγάλει και σε ανοικτή έκδοση, η οποία θα παρουσιαστεί το 2015. Σύμφωνα με το Βρετανικό Autocar, η ανοικτή έκδοση θα είναι ακριβότερη από την κλειστή, η οποία αναμένεται κοντά στις 45.000-50.000 ευρώ και θα είναι διαθέσιμο σε αρκετές εκδόσεις, με την enty-level να στέλνει 230 άλογα στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη ξηρού τύπου Alfa TCT. Θα ζυγίζει κοντά στα 850 με 900 κιλά και τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε περίπου 4.5 δευτερόλεπτα.

Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Maserati και στόχος της Fiat είναι να κατασκευάζει 2.500 αυτοκίνητα ετησίως, με την 4C να είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Alfa που θα πωλείται στην Αμερική.

Μηχανικά θα φορά τον νέο αλουμινένιο turbo 1.800αρη κινητήρα που θα αποδίδει από 230 έως 300 άλογα (ανάλογα με την έκδοση) και θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Ο κινητήρας αυτός θα τοποθετηθεί και σε άλλα μοντέλα της Fiat αλλά και της Chrysler. Ο κινητήρας αναμένεται να τοποθετηθεί και στη νέα Spider, η οποία θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με την Mazda, καθώς και σε μοντέλα της Chrysler, Dodge και της Jeep.

Το carbon σασί τύπου μπανιέρα, θα είναι κατασκευής Dallara, ενώ τα μπροστά και πίσω υποπλαίσια θα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Η Dallara έχει μεγάλη εμπειρία σε κατασκευή αγωνιστικών σασί ενώ έχει κατασκευάσει και το KTM X-Bow. Η 4C μπροστά θα έχει μια σοφιστικέ ανάρτηση ενώ η πίσω θα είναι με γόνατα MacPherson. Θα έχει αναλογία βάρους 40% μπροστά και 60 % πίσω, μήκος 4 μέτρα και μεταξόνιο 2.4 μέτρων.

[Πηγή: Autocar]