Το καλοκαίρι του 2013 η έκδοση παραγωγής της Alfa Romeo 4C

Σχετικά άρθρα

Η αλήθεια είναι ότι μετά την επίσημα επιβεβαίωση ότι κατασκευή της θα ξεκινήσει από τον Μάιο του 2013, στο εργοστάσιο της Maserati, η είδηση ότι θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στην έκθεση του Detroit τον Ιανουάριο του 2014, ήταν τουλάχιστον παράξενη.

Τώρα, το Βρετανικό Autocar αναφέρει το προφανές, όπως είχαμε γράψει εδώ, ότι η έκδοση παραγωγής της Alfa Romeo 4C θα γίνει την άνοιξη/καλοκαίρι του 2013, και όχι τον χειμώνα του 2014. Η παραγωγή της θα ξεκινήσει τον Μάιο του 2013 με την Fiat να κατασκευάζει 2.500 αυτοκίνητα ετησίως, με την 4C να είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Alfa που θα πωλείται στην Αμερική.

Μηχανικά θα φορά τον νέο αλουμινένιο turbo 1.800αρη κινητήρα που θα αποδίδει από 230 έως 300 άλογα (ανάλογα με την έκδοση) και θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Ο κινητήρας αυτός θα τοποθετηθεί και σε άλλα μοντέλα της Fiat αλλά και της Chrysler. Ο κινητήρας αναμένεται να τοποθετηθεί και στη νέα Spider, η οποία θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με την Mazda, καθώς και σε μοντέλα της Chrysler, Dodge και της Jeep.

Η τιμή του αναμένεται κοντά στις 45.000-50.000 ευρώ και θα είναι διαθέσιμο σε αρκετές εκδόσεις, με την enty-level να στέλνει 230 άλογα στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη ξηρού τύπου Alfa TCT. Θα ζυγίζει κοντά στα 850 με 900 κιλά και τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε περίπου 4.5 δευτερόλεπτα.

Το carbon σασί τύπου μπανιέρα, θα είναι κατασκευής Dallara, ενώ τα μπροστά και πίσω υποπλαίσια θα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Η Dallara έχει μεγάλη εμπειρία σε κατασκευή αγωνιστικών σασί ενώ έχει κατασκευάσει και το KTM X-Bow. Η 4C μπροστά θα έχει μια σοφιστικέ ανάρτηση ενώ η πίσω θα είναι με γόνατα MacPherson. Θα έχει αναλογία βάρους 40% μπροστά και 60 % πίσω, μήκος 4 μέτρα και μεταξόνιο 2.4 μέτρων.

Παράλληλα, ανώνυμες πηγές, επιβεβαίωσαν στο Autocar, ότι η Giulia, το αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει την 159, βρίσκεται σε καλό δρόμο και η παραγωγή του θα γίνεται σε δύο εργοστάσια, με το ένα να βρίσκεται στην Ευρώπη και το άλλο στην Αμερική.

Alfa Romeo 4C Concept – Έκθεση Γενεύης 2011

Alfa Romeo 4C Concept – Έκθεση Φρανκφούρτης 2011

[Πηγή: Αutocar | Thanks for the tip, Γιάννη]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα