Το ανανεωμένο Ford Fiesta θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Παρισιού

Σχετικά άρθρα

Στην έκθεση του Παρισιού στα τέλη Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει η Ford το ανανεωμένο Fiesta, το οποίο θα διαθέτει νέο μπροστά προφυλακτήρα, νέα φωτιστικά σώματα, LED φώτα ημέρας και νέα γρίλια. Κάτω από το καπό θα τοποθετηθεί και ο 1.000αρης EcoBoost κινητήρας απόδοσης 100 και 125 ίππων, αντικαθιστώντας τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες 1.400 και 1.600 κ.εκ.

To Fiesta ST θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του από τις αρχές του 2013 και μηχανικά φορά τον 1.6 EcoBoost turbo κινητήρα απόδοσης 180 ίππων με 240 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από επτά δεύτερα και τελική ταχύτητα πάνω από 220 χλμ./ώρα. Παράλληλα, η τεχνολογία EcoBoost πετυχαίνει μείωση 20% στις εκπομπές CO2 συγκριτικά με το προηγούμενο Fiesta ST.

Προϊόν εξέλιξης της Ford Team RS, το νέο Fiesta ST προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στην οδηγική άνεση και συμπεριφορά χάρη στην υιοθέτηση ενός ειδικά ρυθμισμένου πλαισίου που τοποθετείται 15 χιλιοστά χαμηλότερα σε σχέση με το στάνταρ  Fiesta, στο αναβαθμισμένο σύστημα Torque Vectoring Control της Ford και στα τρία προγράμματα Electronic Stability Control. Οι τεχνολογίες δοκιμάστηκαν στα 5000 χλμ. οδήγησης στη Γερμανική πίστα Nürburgring Nordschleife.

Στο εσωτερικό υπάρχουν στάνταρ καθίσματα Recaro ενώ μέσω του MyKey ο ιδιοκτήτης περιορίζει τις μέγιστες επιδόσεις και ενεργοποιεί χαρακτηριστικά ασφαλείας στις περιπτώσεις που το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται από λιγότερο έμπειρους οδηγούς. Διατίθεται και σύστημα συνδεσιμότητας SYNC της Ford με φωνητική ενεργοποίηση.

[Πηγή: AMS]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...