Spy Photos: Νέες του Volkswagen XL1, για πρώτη φορά και το εσωτερικό του

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen συνεχίζει τις δοκιμές του XL1 και για πρώτη φορά βλέπουμε και φωτογραφίες του εσωτερικού του. Το αυτοκίνητο θα βγει στην αγορά σε περιορισμένη παραγωγή το 2013 και το “πρωτότυπο” δεν φορά ίχνος καμουφλάζ αφήνοντας μας να το δούμε από κάθε οπτική γωνιά.

Το πρωτότυπο XL1 Concept είχε παρουσιαστεί στην έκθεση του Qatar στις αρχές του 2011, και τότε ο πρόεδρος της VW, Ferdinand Piech είχε δηλώσει ότι επιθυμούν να το βγάλουν στη παραγωγή, έστω και σε περιορισμένη. Το μεγάλο αφεντικό του ομίλου, ο Martin Winterkorn, λίγο αργότερα επιβεβαίωσε ότι εργάζονται πάνω στην έκδοση παραγωγής του διθέσιου αυτοκινήτου, το οποίο θα βγει σε περιορισμένη αριθμό το 2013.

Το XL1 θα διατηρήσει το υβριδικό του σύστημα που αποτελείται από έναν δικύλινδρο TDI πετρελαιοκινητήρα 800cc, 48 ίππων και ένα ηλεκτροκινητήρα 20 kW (27 ίππων) ο οποίος τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου. Και οι δύο κινητήρες συνεργάζονται αρμονικά με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο DSG και καταναλώνει μόλις 0.9 λίτρα/100 χλμ εκπέμποντας 24 γρ/χλμ CO2. Το αυτοκίνητο θα ζυγίζει μόλις 795 κιλά και τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 11.9 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ/ώρα.

Το πρωτότυπο μπορούσε να κινηθεί αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα του για 35 χλμ με την φόρτιση των μπαταριών του να γίνεται μέσω απλής οικιακής πρίζας. Αν η έκδοση παραγωγής διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί. Παλαιότερα είχε ακουστεί ότι η παραγωγή του θα περιοριστεί σε μόλις 100 μονάδες με τον πρόεδρο της VW, Ferdinand Piech, να δηλώνει ότι η έκδοση παραγωγής δεν θα είναι τόσο ακριβή αφού οι τιμές του carbon έχουνε μειωθεί μετά την ευρεία χρήση τους από την αεροπορική βιομηχανικά όπως η Boeing. Ο Piech συμπλήρωσε ότι το carbon του XL1 κοστίζει περίπου €5.000, ενώ το πακέτο μπαταριών λιθίου το 2013 θα κοστίζει γύρω στα €200 με €250. Ο ίδιος δικύλινδρος πετρελαιοκινητήρας θα τοποθετηθεί αργότερα και στο up!.

[Πηγή: AMS]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο Volkswagen Golf κατασκευάστηκε πριν από ακριβώς 50 χρόνια

Σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια από τότε που το πρώτο Golf βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της Volkswagen στο Wolfsburg της Γερμανίας, στις 29 Μαρτίου...

Tο Σεπτέμβριο τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του VW Transporter

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Volkswagen ξεκίνησε την teasing καμπάνια του νέου Transporter (T7), για να ανακοινώσει σήμερα ότι το μοντέλο θα αποκαλυφθεί...
Autoblog.gr