Η αλήθεια είναι ότι την Lamborghini Sesto Elemento την έχουμε δει σε άπειρες φωτογραφίες αλλά ποτέ δεν ακούσαμε το πως ακούγεται ο V10 5,2-λίτρων κινητήρας. Τώρα ήρθε η ώρα να την ακούσουμε, αφού η Lamborghini την έβαλε αρκετές φορές μπροστά κατά τη διάρκεια παρουσίασης της στο Pebble Beach.

Εκεί η Lamborghini ανακοίνωσε την τιμή της έκδοση παραγωγής της, η οποία θα βγει στη παραγωγή σε 20 μονάδες. Ήδη έχουνε βρεθεί αυτοί οι 20 άνθρωποι οι οποίοι θα πληρώσουν στην Lamborghini 1.800.000 ευρώ (2.200.000 δολάρια) ώστε να την κάνουν δική τους.

H έκδοση παραγωγής της Sesto Elemento θα ξεκινήσει τις πρώτες παραδώσεις στις αρχές του 2013 και σίγουρα θα έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με το πρωτότυπο, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να γίνει πιο ασφαλές. Να θυμίσω ότι η Sesto Elemento ζυγίζει 995 κιλά, αφού όλο είναι κατασκευασμένο από CFRP (carbon-fiber reinforced plastics) και φορά τον ίδιο V10 κινητήρα της Gallardo LP 570-4 Super Trofeo Stradale απόδοσης 570 ίππων. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 2.5 δευτ, ενώ η τελική του ταχύτητα, οι φήμες λένε ότι “περιορίζεται” στα 350 χλμ/ώρα. Αναλυτικές λεπτομέρειες για την Sesto Elemento Concept μπορείς να διαβάσεις εδώ.

[Πηγή: YouTube]