Το αγγλικό περιοδικό Evo, οδήγησε την νέα Aston Martin V12 Vantage Roadster στο Bedford Autodromeμε τον Jethro Bovingdon πίσω από το τιμόνι και να μας μεταφέρει τις εντυπώσεις του.

Να θυμίσω εν τάχη ότι η V12 Vantage Roadster θα βγει σε μόλις 101 μονάδες στη παραγωγή. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν από τα τέλη του 2012 με αρχική τιμή τς £150.000 στην Αγγλία (€186.000).

Διαθέτει μια μαλακή ηλεκτρική αναδιπλούμενη οροφή και φορά νέες αναρτήσεις, νέα αεροτομή και νέο πορτμπαγκάζ. Φορά αρκετά carbon μέρη, όπως το μπροστά spoiler και οι πλαϊνοί καθρέπτες, πατά πάνω σε νέες ζάντες, και διαθέτει διπλές απολήξεις των εξατμίσεων. Στο εσωτερικό οι κεντρικοί διακόπτες είναι γυάλινοι ενώ υπάρχουν αρκετά carbon διακοσμητικά. Στο επιπλέον εξοπλισμό υπάρχει το πακέτο Carbon Interior Pack όπου προσθέτει περισσότερο carbon στη κεντρική κονσόλα και στη βάση του λεβιές.

Μηχανικά φορά τον V12 6.0-λίτρων κινητήρα απόδοσης 517 ίππων με 570 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 4.5 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 305 χλμ/ώρα.

[Πηγή: YouTube]