Σύμφωνα με αποκάλυψη του COO της Renault, Carlos Tavares, το Renault Alpine Α110-50 είναι ένα βήμα πριν το πράσινο φως για τη παραγωγή του, καθώς είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με άλλη αυτοκινητοβιομηχανία, ίσως τη Lotus όπως έχουμε δει, για την κατασκευή από κοινού το μοντέλο.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά ο Tavares ανέφερε ότι η άλλη εταιρία θα κατασκευάσει και τη δική της εκδοχή του αυτοκινήτου αλλά με “διαφορετικό στυλ και ιπποδύναμη.” Πρόσθεσε ότι το Alpine είναι σήμερα υπό ανάπτυξη και οι μηχανικοί τελείωσαν τη διάταξη της πλατφόρμας του αυτοκινήτου με τη θέση τους να παίρνουν οι σχεδιαστές που εργάζονται για το στυλ και την εμφάνιση του αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “οι αναλογίες του φαίνονται αρκετά καλές”.

Σε μια κρίση ειλικρίνειας ο Tavares παραδέχτηκε ότι

Θα μπορούσαμε να διαθέσουμε στους μηχανικούς μας €50 εκατ. και να τους πούμε να φτιάξουν το καλύτερο με αυτούς τους πόρους. Αλλά αυτό θα μπορούσε πιθανότατα να έχει αποτέλεσμα να βγάλουμε ένα μέτριο αυτοκίνητο επειδή δεν είναι πολλά χρήματα. Η Alpine έχει μια μεγάλη ιστορία, και θέλουμε να κάνουμε αληθινά και συναισθηματική αυτοκίνητα.

[Πηγή: Autocar]